Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Terbiyeli Çorba Tarifleri > Oğmaç Çorbası (8 adet - 185,082 defa bakıldı)

Oğmaç Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Oğmaç Çorbası

marifetlim
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 27.01.2011
Mesajlar: 16
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc61156
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2011
2,993 defa indirildi / yazdırıldı




1 yumurta
1 kilo et suyu
1 tutam tuz
karabiber
1 çorba kaşığı su
un

Yumurtayı bir kaba kırınız. İçine bir tutam tuz, bir kaşık su ilâve edip, iyice karıştırınız. Sonra üzerine aldığı kadar un ilâve edip, yumruk büyüklüğünde katıca bir hamur tutunuz. Sonra bu hamuru rendenin orta irilikteki deliklerinden rendeleyiniz. Yapışmaması için, temiz bir bez üzerine serpiniz.
Kaynamakta olan et suyuna omacı, yapışmaması için, serpmek ve devamlı karıştırmak suretiyle atınız. Omaç hamuru 15 dakika kadar kaynadıktan sonra pişince indiriniz. Servis yaparken, üzerine hafif karabiber serpiniz. Et suyu değilse bir çorba kaşığı tereyağı ilâve edilebilir.



Oğmaç Çorbası

adoş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.02.2011
Mesajlar: 55
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc73611
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2012
1,849 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
1 bardak süt
Yarım bardak su
1 çay kaşığı tuz karabiber

Un, tuz ve su ile oldukça sert bir hamur hazırlayın. Bu hamuru elinizde ovun. Ellerin birbirine sürtünmesiyle, hamurdan minik parçalar kopacaktır. 5 su bardağı suyu kaynatın. Minik hamur parçalarını suya ekleyin ve pişirin. Üzerine kaynar süt ekleyip, servis yapın.


Oğmaç Çorbası

yurdi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2013
Mesajlar: 23
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc87362
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2013
1,882 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
1 kaşık su
Un
1 kg. Et suyu

1 kaba kırdığınız 1 yumurtayı bir tutam tuz, 1 kaşık su ekleyip iyice karıştırın. Aldığı kadar un katıp katıca bir hamur haline getirin. Sonra bu hamuru rendeleyin. Elde edilen minik hamur parçalarını bir tencerede kaynamakta olan 1 kilo kadar et suyuna serpin. 15 dakika dar kaynadıktan sonra ateşten alıp servis yapın.


Ovmaç Çorbası

beyazı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.12.2013
Mesajlar: 24
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc94408
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2013
1,847 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
1 litre et suyu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta yumurta
1 kahve fincanı süt

Unun üzerine elinizle hafifçe su serperek ovalayın oluşan hamur topaklarını temiz bir beze yayarak kurutun yarısını margarinde pembeleştirip ayırın soğuk et suyuna kalan ovmaları 1 yumurta süt ve yoğurdu ekleyip karıştırın kavrulmuş ovmaların üzerine bu malzemeyi dökün karıştırarak kaynatın tuzunu ayarlayın ayrı bir yerde margarini eritin nane ve pulbiberi yağda yakıp çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın


Uğmaç Çorbası

onbaşı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2016
Mesajlar: 26
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc117654
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2016
2,804 defa indirildi / yazdırıldı




Aynur Akdemir

6 kaşık un
2 su bardağı kaynatılmış süt
1 su bardağı su
Tuz

Un iki bardak su ile iyice ovulur. Tel tel dökülmesi sağlanır. Bir bardak su bir miktar tuz atılarak kaynatılır. Kaynamakta olan suya un karıştırılarak atılır, pişinceye kadar kaynatılır. İçine süt ilave edilir. Tuzu kontrol edilir. Servis sıcak yapılır. İstenirse üzerine nane serilebilir.



Oğmaç Çorbası

ince melahat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.06.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc126193
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2017
770 defa indirildi / yazdırıldı




1 yemek kaşıgı domates salçası
1 adet kuru soğan
25 gr sıvı yağ
250 gr haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
1 su bardagı un
1 tatlı kaşıgı nane
1 tatlı kaşıgı pul biber

Öncelikle hamurunu yapmak için bir kaba 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı nane, kırmızı toz biber ve su konulur. Hamur katı bir kıvama gelinceye kadar yoğrulur. Daha sonra katı kıvama getirilen hamur küçük parçalar halinde parmakların arasına getirilerek yuvarlanır. Hamuru yuvarlayıp bitirdikten sonra ince ince doğranmış soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kızartılır.
Salça, biber, baharat ve nohut pembeleşen soğanların bulunduğu tencereye koyulur ve tahta kaşık yardımıyla iki dakika kadar karıştırılır. Daha sonra sıcak su eklenerek kaynaması beklenir. Su kaynadıktan sonra hazırlanan hamurlar tencereye atılır. Hamurların da haşlanmasıyla birlikte üzerine nane dökülerek servise sunulur.


Ovmaç Çorbası

hacercorum
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2018
Mesajlar: 53
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc141450
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2019
2,874 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet küçük boy soğan
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
1 çay kaşığı biber salçası ya da kırmızı pul biber
1 su bardağı un
Yarım bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 litre su

Küçük bir kuru soğanı küp küp doğrayın ve sıvı yağa dökün. Soğan pembeleştiğinde bir çay kaşığı salça ekleyip karıştırın. Üzerine 1,5 litre su ekleyip kaynatın. Başka bir kapta bir su bardağı una yarım su bardağı su katıp topaklanana kadar karıştırın. Bu karışımı kaynayan harca yavaş yavaş ekleyin. Eklerken diğer yandan karıştırmaya devam edin ve tuzunu ekleyin. 10-15 dakika sonra pişen çorbayı ateşten alın.



Oğmaç Çorbası

bidik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.08.2020
Mesajlar: 42
Şehir: Burdur
Kısa URL: https://ml.md/lc152418
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2020
297 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı buğday unu
1 çay bardağı et suyu
3 su bardağı süt
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı pul biber
10 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Bir kaba unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp et suyunu ekleyin.
Sert ve pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz bu sert hamurdan avucunuzda ovalayıp minik toplar hazırlayın.
Suyu tencerede bir taşım kaynattıktan sonra hamur toplarını ilave edin. Azar azar süt ilave ederek çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Servis etmeden hemen önce tereyağında kavrulmuş pulbiber ve kıyılmış dereotu ile süsleyin. Servis yapın.







Oğmaç Çorbası Tarifleri Terbiyeli Çorba Tarifleri



(8 adet Oğmaç Çorbası 185,082 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort