Kısa URL: https://ml.md/lc32301
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
3,665 defa indirildi / yazdırıldı
Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamuru yuğuruyorsun. Kalburdan geciriyorsun sürterek kurutuyorsun. Yağda salcayı çevirip suyunu katıyorsun. Birazını suya katıp birazını da yağda çevirdikten sonra en sonunda, kavurduğunu da üstüne atıp ocaktan indiriyorsun.
Kısa URL: https://ml.md/lc25770
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2008
3,523 defa indirildi / yazdırıldı
Niğde Valiliği
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
Tuz
Kırmızı Toz Biber
Bir tencereye suyumuzu koyup kaynamaya bırakın. Daha sonra suyumuz kaynarken, bir kabın içinde unu üzerine suyu yavaş yavaş serpiştirerek karıştırın. Sert hamur haline getirin ve ellerinizle ovuşturarak, iki el arasında ovalayarak mercimek büyüklüğünde taneler oluşturun. Ve kaynamakta olan suyun içerisine yavaş yavaş ve karıştıra karıştıra dökün.
8-10 dakika kaynattıktan sonra, ateşten indirin ve üzerine bir su bardağı soğuk su gezdirin. Diğer bir kapta tereyağımızı eritelim ve yağımız kızarınca toz biberimizi dökerek kavuralım. Biberimizin yanmamasına özen gösterelim. Daha sonra yağımızı çorbamızın üzerine gezdirerek servise hazır hale getirebiliriz.
Arzu ederseniz üzerine nane ilave edebilirsiniz.