| 
 
 
 | 
Oduncu Böreği | 
  | 
Erhan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2006 
Mesajlar: 23 Şehir: Girne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27573 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2008 
3,131 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
10 adet mantar
 
1 adet havuç
 
5 adet taze soğan
 
1/3 paket soya filizi
 
3 çorba kaşığı soya sosu
 
3 adet yufka
 
1 su bardağı soya yağı
 
Yarım su bardağı su
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı galeta unu
 
 
Yapılışı:
 
Havucu kazıyıp, yıkadıktan sonra rendeleyin. Diğer sebzeleri küçük küçük doğrayın. Teflon tavaya soya yağının yarısını koyun. Sebzeleri 3 çorba kaşığı soya yağında kavurun. 3 çorba kaşığı soya sosunu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Küçük bir kasede soya yağının kalanını, yarım su bardağı su ve 1 adet yumurta sarısını çırpın. Yufkaları üçgen biçiminde kesin. Yumurtalı harcı kestiğiniz üçgenlerin içine iyice yayın. Kesilen yufkanın geniş tarafına sebzeli harcı koyun. Sigara böreği gibi sarın. Böreği önce çırpılmış yumurta akına, sonra galeta ununa bulayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Oduncu Böreği | 
  | 
kağıthelva 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.11.2013 
Mesajlar: 20 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94120 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2013 
1,938 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 ADET YUFKA
 
100 GR SANA KLASİK MARGARİN
 
1 SU BARDAĞI SODA
 
İÇ MALZEMESİ:
 
2 ADET KABAK RENDESİ
 
1/2 DEMET MAYDANOZ
 
1/2 DEMET DEREOTU
 
2 ADET YUMURTA
 
TUZ
 
KARABİBER
 
1 SU BARDAĞI LOR PEYNİRİ
 
1 SU BARDAĞI UN
 
1/2 DEMET NANE
 
 
KABAK RENDESİ,NANE,MAYDANOZ,DEREOTU,YUMURTA, TUZ, KARABİBER,LOR PEYNİRİ VE UNU KARIŞTIRIN. YAĞLANMIŞ TEPSİYE YUFKANIN BİRİNİ BURUŞTURARAK YAYIN. SODA İLE ERİTİLMİŞ MARGARİNİ KARIŞTIRIN. YUFKANIN ÜZERİNE GEZDİRİN. HAZIRLADIĞINIZ İÇ MALZEMEYİ ÜZERİNE DÖKÜN. EŞİT YAYIN. DİĞER YUFKALARI DA ARALARINI YAĞLI SUYLA ISLATARAK DÖŞEYİN.EN ÜST ERİTİLMİŞ MARGARİNİ SÜRÜN. 200 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
  
 | 
Oduncu Böreği | 
  | 
melda özer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.12.2019 
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147552 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2019 
558 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
3 yufka
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı soda
 
İç harcı için:
 
2 rendelenmiş kabak
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
2 yumurta
 
Tuz, karabiber
 
1 su bardağı lor peyniri
 
Yarım çay bardağı un
 
 
Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı buruşturarak yayın. Soda ve zeytinyağını bir kasede karıştırın. Rendelenmiş kabak, kıyılmış maydanoz, kıyılmış dereotu, yumurtalar, tuz, karabiber, lor peyniri ve unu bir kasede karıştırın. İlk yufkanın üzerine kabaklı harçtan serpin. Diğer yufkayı harcın üzerine buruşturarak yayın. Zeytinyağlı karışımdan üzerine gezdirin. Kalan iç harç ve yufka sıralamasıyla işlemi tamamlayın. Zeytinyağlı karışımı üzerine gezdirerek dökün. Böreği kare dilimler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |