| 
 
 
 | 
Odun Köftesi (Salihli Manisa) | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105639 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2015 
2,077 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 
İri kıyılmış üç kilo kadar koyun kıyması
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
 
Malzemeler yaklaşık on dakika kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve şişlere takılır. Önceden hazırlanan meşe dalı odunlar ocakta yakılır. Köfteler odunun közünde pişirilir. Köftenin yanında isteğe göre közlenmiş domates, biber ve baharat ile servis yapılır.
 
 
Not: Kökleri eskiye dayanan bu yemek, zamanın mesire yerlerinde ailecek yapılırmış. Günümüzde yemek, lokantalara taşınmış durumdadır. Ancak hâlâ birçok köy evinde yapımına devam edildiği bilinmektedir.
 
Odun köftesi, turistlerce farklı bir lezzet olarak değerlendirildiği için kültürümüzü tanıtma adına önemli bir yemektir. Bu yemek; şehirler arası yolculuk yapanlar, şehirdeki öğrenciler, tarihi mekanları ziyarete gelen turistler ve ünlüler tarafından tercih edilmektedir. Bu yemeği yapan birçok lokanta bulunmaktadır.
 
 
 
  
 | 
Odun Köfte (Salihli Manisa) | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145701 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2019 
2,901 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı 
 
 
1 kg koyun ya da kuzu kıyması 
 
1 yemek kaşığı tuz 
 
1 yemek kaşığı un 
 
20 adet sivri yeşilbiber 
 
4 adet domates 
 
Servisi için:
 
1 çay kaşığı kimyon 
 
1 çay kaşığı karabiber 
 
1 çay kaşığı toz biber 
 
 
Kıyma, un ve tuzla birlikte 5-10 dakika yoğrulur. 
 
Kıvamı geldikten sonra şişlere sarılarak elle düzeltilir. 
 
Önceden hazırlanan meşe dalı odunlar ocakta yakılır. 
 
Köfte odunun közünde pişirilir. Odun yanda yanmaya devam eder. 
 
Aynı közde domates ve biberler de közlenir. 
 
Köfte, yanında közlenmiş domates, közlenmiş biber, isteğe göre de baharat ile servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |