|
Öcce (Kilis) |
|
kadın hatun
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc115390
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2016
2,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
6 adet yumurta
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
2 diş sarımsak
Sıvı yağ
Maydanozları ince ince kıyıp soğanları da küçük küçük doğrayın. Yumurtaları bir kaba kırın ve üzerine kıyılmış maydanoz, soğan, dövülmüş sarımsak, tuz, nane, kimyon ve yenibahar ekleyerek karıştırın. Öcce için kullanılan özel tavanın gözlerine (normal tava da olabilir) yağ koyun, yağ ısınınca büyük bir kaşık ile karışımdan alıp tavanın gözlerine sırayla dökün. Bir tarafı kızarınca iki küçük kaşık yardımı ile ters yüz ederek diğer tarafını da kızartın. Tavadan aldığınız öcceleri bir kâğıt havluya yatırarak yağını çektirin ve sonra da bir servis tabağına yerleştirin. Soğuk ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz.
|
Öcce (Kilis) |
|
parselli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc146683
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2019
743 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
3 yumurta
1.5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
6 taze soğan
10 dal maydanoz
3 taze sarımsak
Ayçiçeği yağı
Yumurta ile unu tuz ve baharatlarla birlikte çırpın. Kıyılmış taze soğan, maydanoz ve taze sarımsakları ince kıyın. Yumurtalı karışıma ilave edin. Ayçiçeği yağını ısıtın. Hazırladığınız karışımdan birer kaşık kızdırılmış yağa aktarıp her iki tarafını da kızartın. Sıcak servis yapın.
|
Öcce (Kilis) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161958
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2021
256 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr taze soğan
6-7 dal taze sarımsak
2 demet maydanoz
Yarım demet nane
4 yumurta
2 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kişniş
1 su bardağı su
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı Kilis zeytinyağı (kızartmak için)
Soğan, sarımsak, maydanoz ve nane ayıklanır. Yıkanır ve ince ince doğranır. İçerisine tuz, kırmızı biber, kimyon ve kişniş koyularak iyice yoğurulur. Sonra içerisine yumurta kırılır. Su ve un ilave edilerek iyice karıştırılır. (koyu kıvamda olmalıdır) Tavaya az miktarda yağ konulur. (tavanın dibini kaplayacak kadar olmalıdır) Isınınca çorba kaşığı dolusu hazırlanan harç konur. Kaşığın tersi ile avuç içi kadar yuvarlak şekilde yayılır.
Tava bu şekilde doldurulur. İki tarafı da kızartılır. Kağıt yayılmış tepsiye çıkartılır.
Öccenin unu az gelirse kızartılırken sıçrayarak dağılır. Böyle durumlarda yeteri kadar un ilave edilerek kıvamı koyulaştırılmalıdır.
|
Öcce (Kilis) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176559
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2024
181 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aysel Tümay
1-2 yemek kaşığı un
4-5 yumurta
6-7 taze soğan
6-7 taze sarımsak
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane
1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı kimyon
Tuz
2 su bardağı zeytinyağı
Soğan, sarımsak ve maydanoz ince kıyılır.
Tüm malzemeler iyice karıştırılıp tuz eklenir.
Yemek kaşığı zeytinyağına batılarak karışımdan alınır, kızgın yağa atılır.
İki tarafı da kızartılır.
|
|