1 kg Girit kabağı
400 gr süzme yoğurt
200 gr ceviz içi kelebek
100 gr kaymak
80 gr tereyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru nane
2 adet Arnavut biberi
Tuz
Girit kabaklarını rendeleyip , tuz ile yoğuruyoruz. Suyunu sıktıktan sonra sırası ile yoğurt, kaymak, tereyağı, sarımsak ve kuru nane ile yoğuruyoruz. Servis ederken üzerine tereyağı ve Arnavut biberi ilave ediyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc158287
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2021
322 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet büyük sakız kabağı
2 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
3 çay bardağı sıcak su
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bağ taze soğan
Yarım bağ dereotu
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Taze soğanları ince şekilde doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra içine rendelenmiş kabak ve havuçları ekleyin, suyunu çekene kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ve suyu ilave edip pişirin. Tuzunu da ekleyin ve tamamen suyunu çekince kenara alın. Üzerine dereotunu incecik şekilde doğrayın ve karıştırıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc72692
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2012
1,609 defa indirildi / yazdırıldı
4 orta boy kabak
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet taze soğan
Yarım demet maydonoz dereotu
1 kase yoğurt
4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Kabakları temizleyip, rendeleyin. Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın. Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pisirin. Soğumaya bırakın. Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa bosaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.