|
|
Nuar Nedir |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160036
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2021
258 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yağsız ve sinirsiz bir et olan nuar, yaklaşık 1,5-2 kilo gelir ve en lezzetli etler arasındadır. Nuar, dana ve sığır gibi büyükbaş hayvanlardan elde edilir.
Nuar; tranç, kontrnuar, sokum ve yumurta gibi hayvanın but bölümünde yer alır. Dananın diz ekleminin iç tarafından başlayarak kalça ekleminin dışına doğru uzar, ayrıca kontrnuara göre daha ince ve uzun bir yapıdadır.
|
Dana Nuar Nedir |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162887
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2022
292 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dana etinin pek çok bölümü vardır. Bu bölümlerden biri de nuardır. But kısmından çıkan, yağ oranı düşük bir ettir. Lifli ve sert olabilir. Bu yüzden yağsız kıyma istiyorsanız tercih edilecek et olabilir.
Dana ve sığır gibi büyükbaş hayvanlardan elde edilen nuar; tıpkı tranç, kontrnuar, sokum ve yumurta gibi hayvanın but bölümünde yer almaktadır. Dananın diz ekleminin iç tarafından başlayarak kalça ekleminin dışına doğru uzayan nuar, kontrnuara göre daha ince ve uzun bir yapıya sahiptir. Hayvanın yaşına, cinsine ve beslenme şartlarına göre nuar kırmızı ve koyu kırmızı renklerde olmaktadır.
Nuar kemiksiz, sinirsiz ve yağsız olarak çıkarıldığı için kolay pişirilebilen bir yapıya sahiptir. Yoğun lif dokusu içeren nuar, pişirilmeden önce mutlaka dinlendirme işleminden geçirilmelidir. Yemek hazırlanmadan bir gece öncesinde buzluktan çıkarılarak dolabın alt bölümüne alınır.
Hazırlanmadan önce, etin oda sıcaklığına gelebilmesi için en az yarım saat daha beklenerek yumuşaması sağlanır. Etin sertleşmesinin önüne geçmek için tuzlama işlemi yemek piştikten sonra yapılmalıdır.
Rosto, çiğ köfte ve haşlama gibi yemeklerde öncelikli olarak tercih edilen nuar, yağlı bir yapıda olmaması nedeniyle ızgara ya da tavada pişirmeye uygun değildir. Yağsız et sevenlerin ve diyet yapanların tercih ettiği bu et, baharatlı ve soslu olarak ya da farklı sebzelerle bir arada sulu yemek olarak hazırlandığında da lezzetli olur.
Rosto hazırlarken etin şeklini muhafaza etmesine yardımcı olmak için etin çevresini, ip ile file şeklinde sarmak gerekmektedir. Bu işlemi yaparken kullanılacak ipin naylon içermemesi ve ısıya dayanıklı olması dikkat edilecek hususların başında gelmektedir.
|
|
Nuar Nedir Tarifleri Diğer Konular
|
|