Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Nor Böreği (Kıbrıs) (2 adet - 60,182 defa bakıldı)

Nor Böreği (Kıbrıs)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Nor Böreği (Kıbrıs)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc106269
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2015
2,242 defa indirildi / yazdırıldı




KKTC'de İmgesel Yemekler
Doğu Akdeniz Üniversitesi


1 kilo un
Yarım kilo şeker
Nor
Tarçın
Süt
Tuz

Nor böreğinin hazırlanmasına öncelikle hamur iyice yoğrularak baslanılır. Bir kilo unun yedi yüz elli gram kadarı hamura katılır. Hamur yapısmasın diye ara ara un dökülür. Hamurun içine tuz konulmadığında hamur sulanır. Hamurun kıvamı ise, normal ekmek hamuru kıvamında olmalıdır. Hamur yoğrulana kadar, bir yandan da ocağa konulan yağ erimiş olur.
Diğer taraftan da norun hazırlanmasına geçilir. Nor, sütten yapılır. Öncelikle süt mayalanır. Mayalanan süt uzun süre kaynatıldıktan sonra, nor kendiliğinden ortaya çıkar. Ardından nor, yine süt ile bir güzel ezilir; ardından seker ve baharat takviye edilerek kıvamını bulması sağlanır.
Hamur yoğrulduktan sonra inceltmek için oklava ile açılır. Açılan hamurun içine, hazırlanan nor özenle konulduktan sonra, hamurun üstü tekrar örtülür.
Bu arada üzerine hoş koku vermesi için tarçın serpilir ve ardından içinde nor bulunan hamur bıçakla belli bir sekilde kesilerek, (F:51) ocakta iyice kızaran yağın içine bırakılır. Bu arada nor ocakta erimezse kabarmaz. Muhakkak ayçiçeği yağı kullanılmalıdır. Ayrıca ocağın atesinin kısık olmamasına dikkat edilmelidir. Yaklasık iki dakika, hamur kızarıp rengini alıncaya değin, börekler yağda kızartılır. Nor böreği artık servis edilmeye hazırdır.

Not: Nor böreği KKTC’ye özgü bir yemek türüdür. Nor, Türkiye’deki lor peynirinin KKTC’deki adıdır. Dçerisinde seker, tarçın ve nor bulunan kare seklinde, özellikle parlak görüntüsü ile etkileyici bir börektir.
Nor böreği, KKTC’de bir festival yemeği olarak yapılır. Bu festivalin amacı baharın gelisini kutlamaktır. Bu kutlama Türkiye’den biraz daha erken bir tarihte, 9 Mart’ta kutlanır.
Nor böreğinin üzerindeki parlaklık ( yağda kızarmış olması ve seker içermesi nedeni ile olusur ) ve içerisindeki nor nedeni ile “ Nur inmis, nor olmuş ” seklinde yöre halkı tarafından bir betimlemeye gidilmistir. Bu cümle KKTC’de nor böreğinin en kısa tanımı olarak bilinmektedir.






Nor Böreği (Kıbrıs)

hürmüz pak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.12.2017
Mesajlar: 27
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc130650
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2017
1,442 defa indirildi / yazdırıldı




https://gurmekibris.com

1 Kilo nor
1 bardak şeker
Biraz bahar
1 kilo un
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz
Yoğrulacak kadar su
Kızartmak için:
2 bardak sıvı yağ

Önce hamuru yoğurup bir kenarda dinlendiriniz, taze noru ezerek içine şeker ve bahar katıp karıştırınız.
Dinlendirilen hamurdan parçalar koparıp oklava ile yufka büyüklüğünde açınız yarım bölüme hellimli yapılan hamur gibi malzemeden koyup kapatınız.Kenarlarından kesiniz.
İşlem bittikten sonra bir derince tavaya yağımızı koyup orta ateşte nor böreklerimizi iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartınız kızarmış böreklerimizi kağıt peçeteye fazla yağı çekmesi için çıkartıyoruz. Sonra ister sıcak ister soğuk servis ediyoruz.







Nor Böreği (Kıbrıs) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(2 adet Nor Böreği (Kıbrıs) 60,182 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort