|
Nokul |
|
emaye
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.06.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc117503
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2016
1,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
Birsen Özcan
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı kuş üzümü
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
100 gr. tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Sıvı yağ, su, yumurta, kabartma tozu, tuz, un, 1 yemek kaşığı şeker ile hamur yoğurulur. Hamur kare şeklinde açılır. Üzerine tereyağı sürülür. Sırasıyla üzerine şeker ceviz kuş üzümü serpilir. Hamuru bir ucundan katlayarak rulo şekli verilir. Bıçak yardımıyla küçük parçalara bölünür. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
|
Nokul |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145799
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2019
570 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
½ kg un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
½ kg ceviz içi
3 yemek kaşığı toz şeker
½ su bardağı su
200 gram kuru üzüm
Bir tutam tuz
1 yumurta sarısı
1 kaşık kuru maya yarım bardak suda 3 kaşık toz şekerle eritilir.
Mayalı karışıma un ve yoğurt ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.
Hamur 6 eşit parçaya bölünür her biri incecik açılır.
Ceviz, üzüm ve 3-4 yemek kaşığı toz şeker bir kapta harmanlanır.
3 yufkanın her katı yağlanır ve her kata cevizli içten konulur.
Yufka ortadan kesilir, her iki parça kıvrılarak yuvarlanır.
Uzun parçalar 5-6 cm uzunluğunda kesilir.
Yağlanmış tepsiye dizlip üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
|
Nokul |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc152346
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2020
468 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket toz maya
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 adet yumurta
Yaklaşık 5 su bardağı un
İçi ve üzerine:
4 su bardağı kuru üzüm
2 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1.5 çay kaşığı tarçın
200 gr. tereyağı
2 adet yumurta
Üzümleri sıcak suya koyarak başlıyoruz. Sıvı malzemeler, yumurta, maya, şeker ve tuzu iyice karıştırıyoruz. Son olarak unu da ekleyip yoğuruyoruz. 8 bezeye ayırıp üzerini bir bezle kapatıp 10 dakika dinlendiriyoruz. Üzümleri kurulayıp parçalanmış ceviz, şeker ve tarçınla karıştırıyoruz. Her bir nokul rulosu için 2 beze kullanıyoruz. Bezeyi oklavayla açıyoruz. Katlar arasına eritilmiş tereyağı sürüyoruz. İki kata da harç koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarıyoruz. Sonra da yaklaşık 6 santim genişliğinde kesiyoruz. Üzerlerine yumurta sürüp 170 derece fırında pişiriyoruz.
|
Nokul |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159792
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2021
328 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı toz maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tutam tuz
İçi için:
3 çay bardağı iri çekilmiş fındık
2 çay bardağı kuru üzüm
2 çay bardağı toz şeker
Toz mayayı ve toz şekeri, ılık süt içinde karıştırın. 10 dakika bekletip mayanın ılık sütün içinde erimesini sağlayın. 3 çay bardağı unu derin bir kabın içine eleyin. Ortasını havuz gibi açın. İçine mayalı sütü, yağı ve tuzu ekleyip yoğurun. Kalan unu ekleyip orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtün. Ilık ortamda mayalanıp en az 2 misli kabarana kadar, yaklaşık 2 saat bekletin. Hamur beklerken iç malzemelerini çukur bir kaba alıp harmanlayın. Mayalanmış hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Bir bezeyi unlanmış düz bir zeminde ince yufka şeklinde açıp ikiye bölün. Yufkanın üzerine hazırladığınız harçtan birkaç kaşık serpin ve yufkayı rulo yapın. Ruloyu 2-3 parmak genişliğinde parçalara kesip yağlanmış tepsiye dizin. Aynı işlemi diğer yarım yufkaya ve kalan diğer hamur bezelerine uygulayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
|
Nokul |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167716
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2022
244 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram un
2 adet yumurta
250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tarçın
Karbonat
Un, bir adet yumurta, eritilmiş tereyağı, yoğurt ve karbonatı bir kaba alın.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar malzemeleri güzelce yoğurun.
Daha sonra hamurunuzu 3 parçaya ayırın ve açın.
Ardından açılan yufkaları sıvı yağ ile yağlayın.
Ceviz, şeker, tarçını bir kasede karıştırıp yağladığınız yufkaların üzerine serpin.
Yufkaları sararak kapatın ve dilediğiniz boyutta kesip tepsiye yerleştirin.
Kalan 1 adet yumurtanın sarısını da nokulların üzerine sürüp fırına verin.
|
Nokul |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169346
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2022
225 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta
100 g yumuşak margarin
1 çay bardağı ılık süt
Dolgu:
1,5 çay bardağı sarı haşhaş ezmesi
3 - 4 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı öğütülmüş ceviz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine şekerli vanilin, yumurta, margarin ve ılık sütü ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Haşhaş ezmesi ve sütü kaseye alıp çatal ile iyice karıştırın. Üzerine toz şeker ve cevizi ekleyip tekrar karıştırın.
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve ikiye bölün. İlk parçasını unlanmış tezgahta merdane ile 3-4 mm kalınlığında açıp üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. Hamurun kenarlarında yarım santimetre boşluk bırakarak dolgu malzemesinin yarısını döküp yayın. Rulo şeklinde sarıp bıçak ile 1,5-2 cm kalınlığında dilimleyin ve fırın tepsisine sıralayın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
|
Nokul |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176687
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2024
237 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya)
Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı)
İç harcı için: ceviz içi, toz şeker, tarçın
Derin bir kabın içinde ılık süt, sıvı yağ, yoğurt, şeker ve tuzu iyice karıştırın.
Mayayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edin.
Hamuru örtüp, sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru un serpilmiş bir tezgahta merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.
Üzerine ceviz içi, toz şeker ve tarçın karışımından serpin.
Hamuru rulo şeklinde sıkıca sarın ve 2-3 cm kalınlığında dilimlere kesin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine hafifçe bastırarak şekil verin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.
Fırından çıkan nokulları fırın tepsisinden alarak soğumaya bırakın.
Soğuyan nokulları servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
|
|