| 
 
 
 | 
Nohutlu Tavuk | 
  | 
altın şeftali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2014 
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143187 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2019 
675 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım çay bardağı ince kıyılmış kişniş
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
 
1,5 su bardağı hafif haşlanmış nohut
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 adet soğan
 
800 gram tavuk kalça eti
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı sarımsak tozu
 
2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tüm baharatları ve tuzu bir kapta karıştırın. Tavuk eti parçalarını baharatlara bulayın. Soğanları piyazlık doğrayın ve bir kâseye koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin ve karıştırın. Soğanları fırın kabına yayın ve nohutlar ile birlikte baharata buladığınız tavukları ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu ve limon kabuğunu da üzerine ekleyin.
 
180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika boyunca yemeğinizi pişirin.
 
 
 
  
 | 
Nohutlu Tavuk | 
  | 
mürsel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.02.2017 
Mesajlar: 36 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126318 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2017 
799 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk budu
 
250 gram nohut
 
2 baş soğan
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 çorba kaşığı salça
 
2 su bardağı tavuk suyu
 
2 çorba kaşığı margarin
 
 
Bu yemek için önce 4 adet tavuk budu alın. Bunların eşit büyüklükte olmasına dikkat edin. Bu arada yemekte kullanacağınız nohutu da bir gün önceden ıslatıp, bırakın. Ertesi gün bu nohutun suyunu süzün ve nohutu bir kez haşlayıp, tekrar süzün. Soğanı iyice rendeleyip, margarinle birlikte tencereye koyun ve kavurun. Sonra tencereye tavuk butlarım atan, sık sık çevirerek bunlann da kavrulmasını sağlayın.
 
Aynı tencereye daha sonra tavuk suyunu, nohutu, sulandırılmış salçayı, tuzu ve karabiberi de ilave edin ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin, sonra sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Nohutlu Tavuk | 
  | 
azık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33298 
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2009 
2,260 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı nohut
 
1 adet tavuk
 
2 baş kuru soğan
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
 
Nohut akşamdan ıslatılır. Ertesi günü yumuşayana dek haşlanır. Tencereye yağ bırakılır. Isınınca küçük parçalara ayrılmış tavuk etleri atılır. Suyunu bırakmaya başlayınca ince kıyılmış soğan eklenir. Soğan yumuşayınca salça katılır. Tuz, karabiber, kimyon ilave edilir. Tavukların şekli bozulmadan dikkatlice karıştırılır. Üzerine haşlanmış nohut ve sıcak su eklenir. Bir daha hiç karıştırılmaz. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir.
 
 
 ML® Nohutlu Salma için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "sofa" tarafından gönderildi. 28.05.2019
  
 | 
 
 
 
 
 
 |