|
Nohutlu Tavuk |
|
altın şeftali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc143187
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2019
592 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım çay bardağı ince kıyılmış kişniş
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı hafif haşlanmış nohut
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
800 gram tavuk kalça eti
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı sarımsak tozu
2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Tüm baharatları ve tuzu bir kapta karıştırın. Tavuk eti parçalarını baharatlara bulayın. Soğanları piyazlık doğrayın ve bir kâseye koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin ve karıştırın. Soğanları fırın kabına yayın ve nohutlar ile birlikte baharata buladığınız tavukları ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu ve limon kabuğunu da üzerine ekleyin.
180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika boyunca yemeğinizi pişirin.
|
Nohutlu Tavuk |
|
mürsel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2017
Mesajlar: 36 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc126318
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2017
714 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk budu
250 gram nohut
2 baş soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı margarin
Bu yemek için önce 4 adet tavuk budu alın. Bunların eşit büyüklükte olmasına dikkat edin. Bu arada yemekte kullanacağınız nohutu da bir gün önceden ıslatıp, bırakın. Ertesi gün bu nohutun suyunu süzün ve nohutu bir kez haşlayıp, tekrar süzün. Soğanı iyice rendeleyip, margarinle birlikte tencereye koyun ve kavurun. Sonra tencereye tavuk butlarım atan, sık sık çevirerek bunlann da kavrulmasını sağlayın.
Aynı tencereye daha sonra tavuk suyunu, nohutu, sulandırılmış salçayı, tuzu ve karabiberi de ilave edin ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin, sonra sıcak olarak servis yapın.
|
Nohutlu Tavuk |
|
azık
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33298
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2009
2,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
1 adet tavuk
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Nohut akşamdan ıslatılır. Ertesi günü yumuşayana dek haşlanır. Tencereye yağ bırakılır. Isınınca küçük parçalara ayrılmış tavuk etleri atılır. Suyunu bırakmaya başlayınca ince kıyılmış soğan eklenir. Soğan yumuşayınca salça katılır. Tuz, karabiber, kimyon ilave edilir. Tavukların şekli bozulmadan dikkatlice karıştırılır. Üzerine haşlanmış nohut ve sıcak su eklenir. Bir daha hiç karıştırılmaz. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir.
ML® Nohutlu Salma için tıklayın
Fotoğraf "sofa" tarafından gönderildi. 28.05.2019
|
|