| 
 
 
 | 
Nohutlu Pırasa | 
  | 
Tufan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2006 
Mesajlar: 40
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4556 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2006 
4,288 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik
 
1 su bardağı nohut
 
1 kilo pırasa
 
2 adet orta boy havuç
 
1 adet orta boy soğan
 
Yarım çorba kaşığı biber salçası
 
Yarım çorba kaşığı domates salçası
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1/4 limon
 
tuz
 
karabiber
 
 
Akşamdan nohutları ıslatın. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın. Pırasayı ayıklayarak doğrayın. Havuçları halka halka dilimleyin. Tencereye sıvı yağı alın. Soğanları yemeklik doğrayın. Havuçları ve soğanı ağır ateşte yumuşayana dek kavurun. Pırasayı ilave edin. Pırasayı hafifçe yumuşayana dek 2 dakika kavurun. Hemen haşlanmış nohutları ekleyin. Domates ve biber salçasını su ile ezin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hafifçe, üzerine çıkacak kadar su ekleyip ağır ateşte pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Vicdani" tarafından gönderildi. 15.04.2015
  
 | 
Nohutlu Pırasa | 
  | 
Nesli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2010 
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70399 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2011 
3,397 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo pırasa
 
2 havuç
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 yemek kaşığı limon
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pırasaları orta kalınlıkta doğrayın. Sıvı yağda soğan ve havucu pembeleştirin. Salçayı ekleyip kavurun, pırasa, nohut, tuz, karabiber, limon ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısıp havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  
 | 
Nohutlu Pırasa | 
  | 
yansı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.03.2013 
Mesajlar: 74 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102917 
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2014 
2,533 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo pırasa
 
1 çorba kaşığı salça
 
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 adet domates
 
1 adet havuç
 
1 çorba kaşığı pul biber
 
1 çorba kaşığı kişniş
 
 
Tencereye yağı koyup kızdırın. Üzerine küçük verev doğranmış pırasaları ekleyin. Salça haşlanmış nohut, rende domates ve havucu da içine ekleyin, suyunu verip pişmeye bırakın. Baharatlarını da üzerine serin ve 30 dakika kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk ikram edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Nohutlu Pırasa | 
  | 
tarifsiz tarifler 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2016 
Mesajlar: 27 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136447 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018 
1,147 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg pırasa
 
1 su bardağı nohut
 
Zeytinyağı
 
1 baş soğan
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı salça
 
 
Nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama suyunu atın. Pırasaları ayıklayın, yıkayın ve dilimleyin.
 
Soğanı çentin zeytinyağında kavurun. Pembeleşince salçayı ilave edin. Pırasaları ve Nohutları ekleyin. Pırasaların üzerini bir parmak geçinceye kadar ılık su ilave edin. Tuzunu ekleyin. Kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
 
Not: Bakliyatınızı haşlarken asla içine tuz atmayın, sertleşirler. Bakliyatın tazeliğinden çok emin değilseniz, akşamdan ıslattığınız suya bir tatlı kaşığı karbonat koyun. Ancak ıslatma suyunu süzüp yıkadıktan sonra taze su ile haşlayın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |