| 
 
 
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95902 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2014 
1,825 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
2 su bardağı pirinç
 
4 su bardağı et veya tavuk suyu
 
1 su bardağı nohut
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Nohutları 8-12 saat ılık su ile ıslatınız .
 
Nohutların iyi pişmesi için 1 gece önceden ıslatılması gerekir. Islatırken sıcak su kullanılırsa nohutlar sertleşir ve pişmesi zorlaşır. Bunun için ılık su ile ıslatılmalıdır. Nohutu ıslatmak yerine hazır pişmiş nohut kullanılabilir.
 
Nohutları dağılmayacak şekilde pişiriniz. Nohutların çabuk pişmesi için düdüklü tencereler kullanılabilir.
 
Islatılıp süzülmüş pirinci yağ ile kavurun ve ölçülü et suyu ekleyiniz.
 
Üzerine nohut, tuz, karabiber ekleyerek pişiriniz.
 
Demlendirme işleminden sonrada nohutları karıştırarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111032 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2015 
1,636 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://tafed.org.tr
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı haşlanmış nohut (üzerindeki kabuklarıtemizlenmiş.)
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
3,5 su bardağı et/tavuk suyu veya sıcak su
 
Tuz
 
Beyaz biber 
 
 
Pirinçler soğuk suda yıkandıktan sonra ılık ve tuzlu suda 15 dk. bekletilip süzülür ve tereyağında karıştırılarak kavrulur
 
Tuz, beyaz biber ve haşlanan nohutlar ilave edilip kaynamış sıcak su eklenir.
 
3 dk. harlı, 3 dk. orta, 3 dk. kısık ateşte pişirilir ve ocaktan alınır.
 
15 dk. dinlendirildikten sonra karıştırılıp servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
paşazade 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.02.2015 
Mesajlar: 22 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105451 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2015 
1,625 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 adet kabak
 
1 adet havuç
 
1 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
1 adet salatalık
 
2 adet haşlanmış patates
 
6 dal maydanoz
 
1 adet limon suyu
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Kabak ve havucu soyup üç dakika haşlayın ve küp küp doğrayın. Haşlanmış nohudu bir kaba alın. Üzerine kabak ve havucu koyun. Küp doğranmış domatesi ve haşlanmış patatesi de koyup karıştırın. Ezilmiş sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını çırpıp dökün ve maydanozla süsleyip servis yapın.
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
yenifasıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.12.2013 
Mesajlar: 36 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94858 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2014 
1,576 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı nohut
 
2 su bardağı pirinç
 
4 su bardağı su
 
1 adet tavuk bulyon
 
100 gram margarin
 
1 tutam köri
 
 
Nohutlar iyice haşlanır. 4 bardak suya margarin, tavuk suyu tableti ve köri karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra nohut ve pirinç ilave edilir. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir. Daha sonra kapağın altına bir kağıt havlu koyularak pilav 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır.
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
altın şeftali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2014 
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102303 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2014 
1,561 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yeterince et suyu
 
 
Pirinçleri tuzlu ve ılık suda 15 dakika bekletip suyunu süzün ve bol suda yıkayın. Tencerede tereyağını eritip yıkanmış süzülmüş pirinçleri ekleyip 5 dakika kavurun. Pirinçlerin üzerine döküp üzerini geçecek kadar et suyunu verin. Nohutları ekleyip 30 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Servis tabağına ters çevirip sunum yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "lalifer" tarafından gönderildi. 13.11.2014
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
kuşçu 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 09.04.2014 
Mesajlar: 18 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97244 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2014 
1,435 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı bezelye
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
2 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Bezelyeleri çok az suyla 10 dakika kadar pişirin. Yağı eritin, pirinci ve nohudu ekleyin, fazla kavurmadan suyunu dökün. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Bezelyeyi üzerine ekleyip karıştırın. 10 dakika kadar demlendirip servis yapın.
  
 | 
Nohutlu Pirinç Pilavı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112903 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2015 
1,408 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1,5 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
1 yemek kaşığı limon suyu (renginin beyaz olması için)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
1 saat önceden tuzlu sıcak suda bekletilmiş pirinç yıkanıp süzülür. Erimiş yağın içine süzülmüş pirinçler atılarak 5dk. Kadar kavrulur sıcak su ve limon suyu konulur pişirilir. Göz, göz olunca ocağın altı kapatılır. Haşlanmış nohut ilav edilir, karıştırılarak demlemeye bırakılır.
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
çingül 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.07.2015 
Mesajlar: 15 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109168 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2015 
1,249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber
 
Yeterince et suyu
 
 
Pirinçleri tuzlu ve ılık suda 15 dakika bekletip suyunu süzün ve bol suda yıkayın. Tencerede tereyağını eritin, içine yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ekleyip 5 dakika kavurun. Pirinçlerin üzerine döküp üzerini geçecek kadar et suyunu verin. Nohutları ekleyip 30 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Servis tabağına ters çevirip sunum yapın.
  
 | 
Nohutlu Pirinç Pilavı | 
  | 
alabastar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2017 
Mesajlar: 36 Şehir: Tunceli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125092 
Gönderme Tarihi: 05.May.2017 
1,198 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.annemutfagi.com
 
 
2 bardak pirinç
 
1 kaşık tereyağı
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Önce bir kapta ılık suda pirinçleri beş dakika ıslatın. Daha sonra tencereye biraz sıvı yağ ve tere yağını kızdırıp, pirinçleri süzdürüp tencerede kavurun. Daha sonra nohutları ekleyin. Daha sonra üzerine üç su bardağı ılık su ekleyip tuzu da ilave ederek karıştırın. Pilav suyunu çektikten sonra 4 dakika dinlendirip servis yapın.
 
Pratik nohutlu pirinç pilavımız servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
gurbet yolcu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133779 
Gönderme Tarihi: 01.May.2018 
895 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı tavuk suyu, et suyu veya sade su (sıcak)
 
1 çay bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış, yumuşayıncaya kadar haşlanmış)
 
Tuz
 
 
Pirinci yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatın. Suyunu süzün, bol suda berraklaşmcaya kadar yıkayın, süzülmeye bırakın. Kalın tabanlı, geniş bir pilav tenceresinde tereyağını kızdırın. İçine süzülmüş pirinçle birlikte bir tutam tuz atın. Kısık ateşte, pirinç taneleri şeffaflaşıncaya kadar, tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Pirincin üzerine sıcak tavuk suyunu (et suyunu veya suyu) boca edin. Tuzunu ayarlayın. Haşlanmış nohutu katıp hafifçe karıştırın. Orta harlı ateşte bir taşım kaynatın. Hemen ateşin altını kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Pilav suyunu çekip üzeri göz göz olduğunda ateşten alın. Pirinç suyunu çektiğinde altı ince ince çıtırdamaya başlar; pilavın piştiğini bu sesten de anlayabilirsiniz. Kapağını hafif aralayarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırın. Bağlı olduğu kategori pilavlar. Dilerseniz haşlanmış etle, dilerseniz olduğu gibi sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
pi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.11.2009 
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145034 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2019 
534 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tutam şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2-3 damla sirke
 
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
 
1-2 damla limon suyu
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım çay kaşığı kimyon
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
2,5 su bardağı kaynar su
 
Yarım su bardağı önceden ıslatılmış nohut
 
 
Önceden ıslatılmış nohutları pilav yapmaya başlamadan önce, düdüklü tencerenin içine alın.
 
Düdüklü tencereye kimyon, tuz ve su ekleyip nohutları 10 dakika kadar pişirin.
 
Kullanacağınız pirinçleri güzelce yıkayın.
 
Pirinçleri limon damlattığınız suda 10-15 dakika kadar ıslatıp süzün.
 
Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine sıvı yağı ilave edin.
 
Pirinçleri de tencereye ekleyip 2-3 dakika boyunca kırmadan kavurun.
 
Kavrulmuş pirinçlerin üzerine kaynar suyu ilave edin.
 
Tuz, şeker ve sirkesini ilave edip tencereyi karıştırın.
 
Tencerenin altını kısın ve kapağını kapatın.
 
Bu sırada pişen nohutları süzün.
 
Pirinçler suyunu iyice çekince tencereyi ocaktan alın.
 
Pişen pirinçlerin üzerine bir kağıt havlu koyup, kapağını tekrar kapatın.
 
Bu şekilde 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
 
Daha sonra nohutları pilav tenceresinin içine aktarın ve tamamen karıştırın.
 
Dilerseniz nohutları pilava karıştırmadan yan yana servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166681 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2022 
283 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 çay bardağı nohut
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
3.5 bardak su veya et suyu
 
Tuz
 
 
Nohudu ayıklayıp akşamdan ılık su ile ıslatın. Ertesi sabah nohutları haşlayın. (Düdüklü tencere tercih edin). Pirinci sıcak su ile ıslatın. 15-20 dakika sonra ıslanan pirinci süzüp yıkayın. Tereyağını tencerede eritin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağa ilave edip iyice kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine 3.5 bardak sıcak su ve tuz ekleyin. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutları koyup pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşin altını kısıp demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177519 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2024 
236 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
2 su bardağı pilavlık pirinç
 
2 su bardağı et suyu
 
1 su bardağı sıcak su
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pirinci yarım saat kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra, nişastası çıkana kadar yıkayıp suyunu süzün. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, pirinçleri ilave edin. Biraz kavurduktan sonra sıcak su ve et suyunu, tuzu ekleyin. Haşlanmış nohutları da ilave ederek, tencerenin kapağını kapatın. Kaynayıncaya kadar yüksek, üzeri göz göz olup suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşte linçler yumuşayıncaya kadar, pişirin. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182520 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2025 
51 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1 çay bardağı nohut
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı artırılıp azaltılabilir)
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Pirincinizi bir kabın içerisinde sıcak su ve tuz ekleyerek yarım saat bekletin. Bu sırada tereyağınızı yaygan geniş bir tencereye alıp eritin. Tereyağınız eridikten sonra içine suda süzdüğünüz pirincinizi ekleyin. Pirincinizi tereyağında kavurup üzerine 2 bardak sıcak suyunu dökün.
 
Bu aşamada nohutlarınızı ve tuzunuzu ekleyebilirsiniz. Kaynadıktan sonra tencerenin altını kısıp pilavınızı suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilavınızı dinlendirip servis tabağınıza alıp üzerine karabiber serperek servis edebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |