| 
 
 
 | 
NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI | 
  | 
savaş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.01.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20927 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2008 
10,792 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı nohut
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2,5 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Pirinç tuzlu suda yarım saat bekletilir. Bolca yıkanır, süzgece çıkarılır. Tencereye su, tereyağı ve tuz konur. Kaynayınca pirinç atılır. Pirinç suyunu çekince haşlanmış nohut eklenir, karıştırılır. 5 dakika sonra ateşten alınır. Yarım saat demlendirilir, servise sunulur.
  
 | 
NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI | 
  | 
Fritöz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2006 
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9575 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006 
4,417 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı et suyu
 
4 çorba kaşığı tereyağı veya sade yağ
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı tuz, (ıslatmak için)
 
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
 
 
Nohudu akşamdan suda ıslatan. Ertesi günü suyunu tazeleyip haşlayın, kabuklarını soyun. Pilava suyunu ilave ederken nohutları da ilave edin.
 
 
 ML® Domatesli Nohut için tıklayın
 
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7519 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2006 
3,646 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağı nohut
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı et suyu
 
5 yemek kaşığı yağ
 
Tuz
 
 
Ayıklayarak bir gece suda beklettiğiniz nohudu birkaç su durulayarak suyunu süzün ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra haşlanmış nohudun kabuklarını soyun. Uygun büyüklükte bir tencereye yağ koyun ve pirinçleri . ilave ederek kavurun. Üzerine et suyu ve yeterince tuz ilave edilerek tencerenin ağzını kapatın. Kaynamakta olan pirincin içine haşladığınız nohutları ekleyin, suyunu çekinceye kadar kaynatın.
 
 
 ML® Nohutlu Pilav için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9682 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006 
3,302 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak haşlanmış nohut 
 
3 bardak pirinç 
 
4.5 bardak et suyu
 
1  tatlı kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı margarin
 
 
Et suyu, yağ ve tuzu kaynatın Diğer tarafta yıkanmış ve 10 dakika sıcak suda bekletilmiş pirinci kaynayan suya ilave edin, 15-20 dakika pişirin ve demlenmeye bırakın. Nohutları ekleyin, karıştırın, karabiber ekleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Nohutlu Pirinç Pilavı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36714 
Gönderme Tarihi: 20.May.2009 
3,191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
2 su bardağı pirinç
 
1 kase haşlanmış nohut
 
3-4 kaşık sıvı  yağ
 
Tavuk suyu
 
Tuz, şeker
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
1 kase haşlanmış pirinç
 
 
Pilav; pirinç pilavındaki gibi pişirilir ancak suyu ile beraber nohutlar da konur ve pilavın suyunu çekmesi beklenir. Pişirilip bir müddet dinlendirilen pilav nohutlarla harmanlanıp öyle servis edilir.
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57125 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2010 
3,156 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ergun Köknar
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı nohut
 
6 çorba kaşığı katıyağ veya tereyağ
 
3 su bardağı su veya et suyu
 
1 tatlı su kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber.
 
 
Pirinçleri ayıklayıp, ılık tuzlu suda bir süre ıslatınız. Nohutları bir gün önceden tuzlu suda bekletip, şişiriniz. Beklettiğiniz nohutlan bir tenecerede haşlayıp, yumuşatınız, Nohutların ayrılan kabuklarını çıkarıp atınız. Öte yandan bir tencereye yağ koyup eritiniz, içine pirinçleri atıp şeffaflaşıncaya kadar kavurunuz. Kavrulan pirincin içine nohutları atınız. Tuzunu ekip sıcak suyunu koyunuz. Önce orta, sonra ağır ateşde tencerenin ağzı kapalı olarak pişmeye bırakınız. Pilav suyunu iyice çekince, ateşden alıp üstünü kalın bir havlu ile örtüp, yirmi dakika kadar demlendiriniz. Sofraya alırken karıştırıp, üstüne karabiber ekip sıcak sıcak ikram ediniz.
 
 
Not: Bu pilav et suyuyla pişirilip içine 2-3 diş karanfil konursa bir düğün yemeği olur. Tereyağ pilava daha güzel koku ve lezzet verir.
  
 | 
NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI | 
  | 
papürüs 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34641 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2009 
3,019 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram pirinç (2 bardak)
 
750 gram etlerin haşlandığı su (3 bardak)
 
160 gram sadeyağı, ya da margarin (8 çorba kaşığı)
 
Tuz
 
100 gram nohut (1/2 su bardağı)
 
 
1 Bir tepsiye; 2 tepeleme dolu bardak pirinç koyarak, taş ve darılarını ayıklamak, sonra pirincin iyice üstünü kaplayacak kadar sıcakça fakat kaynar bir halde olmayan su ile 1 dolu çorba kaşığı da tuz ilâve ettikten sonra, su iyice soğuyuncaya kadar bir tarafa bırakmalıdır.
 
2 Su soğuyunca; avuçla birkaç kez ovaladıktan sonra suyunu dökmeli ve pirinçlerden duru bir su çıkıncaya kadar, üç beş kez soğuk suda yıkamalı, sonra da iyice süzmelidir.
 
3 Sonra bu pirinçleri, içinde az kızdırılmış 8 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin olan tencereye ilâve ederek, kuvvetlice ateşte tahta kaşıkla durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kadar kavurmalı, sonra da kavrulmuş bu pirinçlere 3 bardak su ile 1 silme çorba kaşığı tuz katmalı ve tencerenin kapağını kapatarak, pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetlice, sonra da orta kuvvetteki ateşte olmak üzere pişmeye bırakmalıdır.
 
4 Suyunu çekince; tencerenin üstüne bir peçete, peçetenin üstüne de tencerenin kapağını kapattıktan sonra çok hafif ateşte pilavı yarım saat kadar demlendirmelidir.
 
5 Bir gece tuzlu suda yatırılmış, süzülmüş, yumuşayıncaya kadar haşlanmış ve kabukları çıkarılmış 100 gram nohut (1/2 bardak) ilâve ettikten sonra pilav tenceresine ilâve etmek suretiyle karıştırıp servis yapmalıdır.
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
aza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51981 
Gönderme Tarihi: 23.May.2010 
3,017 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kişilik
 
2 su bardağı pirinç
 
yarım su bardağı nohut
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 bağ dereotu
 
yeteri kadar tuz
 
3 su bardağı su
 
 
Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün pişirin. Pirinci de bir saat kadar ıslattıktan sonra yıkayın. Pirinci şeffallaşana kadar yağda kavurun. Üzerine su ekleyin. Nohutları da tencereye alın. Önce harlı daha sonra kısık ateşte pişirin bırakın. Ateşten aldıktan sonra 15 dakika kadar sdemlenmesini bekleyin. Üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
  
 | 
NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI | 
  | 
eminem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20813 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2008 
2,978 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2/3 su bardağı nohut
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Nohutu akşamdan 6 su bardağı kireçsiz su ile ıslatınız. Islatma suyu ile pişiriniz. Yumuşamasına yakın yağ, tuz ve pirinci katınız (gerekirse sıcak su ilâve ediniz.) Pişirip demlendiriniz.
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
VENÜS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Venüs | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17205 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2007 
2,872 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı nohut
 
1 adet kuru soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3,5 su bardağı et suyu
 
1 tatlı kaşığı köri
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü haşlanır, tencereye tereyağı konur, ince kıyılmış soğan eklenir, pembeleştirilir, üzerine suda bekletilmeden yıkanmış pirinç katılır 2-3 dakika kavrulur, üzerine tuz, köri, et suyu, konur karıştırılır, en üste haşlanmış nohut bırakılır, tencerenin kapağı kapatılır, orta-kısık ateş arası konumda 18 dakika pişirilir. Üzerine kağıt örtülür, yarım saat dinlendirilir, karıştırılır, servise sunulur.
 
 
 
 
Fotoğraf "tombiyem" tarafından gönderildi. 30.03.2019
  
 | 
NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI | 
  | 
market 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48717 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2010 
2,828 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sade pirinç pilavının suyuna, bir gece tuzlu suda yatırılmış, haşlanmış ve kabukları çıkarılmış yarım bardak nohut katılarak yapılır.
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
cins 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2011 
Mesajlar: 48
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66061 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2011 
2,796 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2,5 bardak sıcak su
 
Tuz, karabiber
 
 
Pirinçleri yıkayıp üzerini geçecek kadar ılık su koyun ve 15 dakika bekletin. Süzülen pirinçleri tereyağıyla 3 dakika kavurun. Kavurma işlemi sırasında tuzunu koyun ki pirinçler kırılmasın ve pilavınız tane tane olsun. Kavrulan pirinçin üzerine sıcak suyu koyup haşlanmış nohutları da üzerine serpin ve kapağı kapalı kısık ateşte 15 -20 dakika pişirin. Kapağını aralayarak demlenmeye bırakın. Bu şekilde daha lezzetli ve tane tane olacaktır. Sıcak olarak servise sunun.
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
Saide 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.09.2007 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17661 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2007 
2,794 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı nohut
 
1,5 su bardağı pirinç
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı tavuk suyu
 
Tuz
 
1 dilim limon
 
 
Nohutları önceden ıslatalım. Tuzlu suda haşlayıp süzelim. Pirinçleri ayıklayıp yıkayalım. 2 çorba kaşığı tereyağında pirinçleri kavuralım. Üzerine tavuk suyunu ve 1 dilim limonu katalım. Tuzla tatlandıralım. Pilavı önce yüksek ateşte, suyunu biraz çektikten sonra orta ateşte 15 dakika pişirelim ve nohutları ekleyip 5 dakika daha pişirmeye devam edelim. Nohutların üzerine kalan 1 çorba kaşığı tereyağını koyalım. Pilavımızın üstünü bir mutfak bezi veya kağıt havluyla örtüp, 10-15 dakika dinlendirelim. Daha sonra sıcak olacak servis yapalım. Afiyet olsun.
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
Çiçek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Bayrampaşa İSTANBUL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24896 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2008 
2,732 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 bardak baldo pirinç
 
Yarım paket margarin (sıvı yağ da olur)
 
500 gram nohut
 
Maydanoz
 
 
Nohutu akşamdan tuzlu suda ıslatın. Bir gün sonra haşlayıp pişirin ve süzdürün. Pilavı da diğer bölümlerde olduğu gibi yapın. Pişmiş nohudu pilava katıp karıştırın. Maydanozu da katın, servise hazırdır.
  
 | 
NOHUTLU PİLÂV | 
  | 
çamay 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.12.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58720 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010 
2,732 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak pirinç
 
1 avuç nohut
 
2 kaşık yağ
 
4 bardak su (tavuk veya et suyu)
 
Tuz
 
 
Nohutu akşamdan ayıklayıp ılık su ile ıslatınız,
 
Ertesi sabah nohutları haşlayarak kabuklarını mümkün mertebe çıkarmağa çalışınız.
 
Nohutları pirinçten evvel et suyuna katıp bir taşım kaynattıktan sonra istediğiniz şekilde ıslattığınız pirinçleri ilâve edip pilâvı pişiriniz.
 
Yeneceği zaman bir iki defa tencerede pilavı karıştırıp servis tabağına koyunuz.
 
Sıcak olarak yalnız veya kızartma etlerle servis yapınız.
  
 | 
Nohutlu Pirinç Pilavı | 
  | 
dosta 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2011 
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68652 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2011 
2,716 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Bardak Baldo Pirinç
 
1 Bardak Haşlanmış Nohut
 
1.5 Bardak Tavuk Suyu
 
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
 
Pirincimizi 20-30 dk sıcak suda ıslatıyoruz, ayranlı suyunu bırakması için bolsuyla yıkıyoruz, süzüyoruz. Tereyağımızı tencereye alıyoruz, hafifce eritirken pirincimizi ekliyoruz. Tereyağını yakmadan kavuruyoruz, ardından sıcak tavuk suyumuzu ve tuzu ekliyoruz. Nohutlarımız eğer çok haşlanmış değilse, nohutlarımızı ekliyoruz. Nohut böyleyken alasulu pilava ekleyip, karıştırıp suyunu tam çektiriyoruz.
 
 
Not: Tüm pilavlarda önerim, servisten 20-30 dk bir bezle bohçalayıp dinlendirmek.
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63616 
Gönderme Tarihi: 29.May.2011 
2,649 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr nohut
 
400 gr pirinç (ayıklanıp, 30-60 dakika ılık suda bekletilmiş)
 
100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
750 gr (3+3/4 su bardağı) et ya da tavuk suyu
 
 
Nohutu bir gece önceden, içine bir çay kaşığı tuz atarak soğuk suda bekletiniz. Ertesi gün suyunu süzüp, bir tencereye koyunuz. Üstüne yeniden su koyup (su seviyesi, nohutlardan 3-4 parmak fazla olmalıdır), tencereyi harlı ateşe oturtunuz. Nohutları 20-30 dakika, yumuşayana kadar kadar pişiriniz.
 
Tencereyi ateşten alıp, nohutların suyunu süzerek ve kabuklarını ayıklayarak, bir kenara bırakınız. Islatmış olduğunuz pirinci süzüp, bol suda yıkayınız. Suyunu süzerek, başka bir kaba alınız. Bir tencerede yağı, orta ateşte kızdırınız. Süzülmüş pirinci tencereye koyup 3-4 dakika, sürekli karıştırarak, kavurunuz. Nohutları katıp, bir iki kez daha karıştırdıktan sonra tuzu ve et ya da tavuk suyunu ekleyerek, önce harlı, sonra da orta ateşte 20 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp kapağını açınız. Nohutlu pilavın üstünü temiz bir bezle kapatıp, demlenmesi için 15-20 dakika bekletiniz.
 
Nohutlu pilavınızı ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
ipeknur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.09.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67810 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2011 
2,617 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
5 çorba kaşığı arpa şehriye
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
4 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tereyağını bir tencereye koyun, şehriyeyi de ekleyip kavurun. Beş dakika sonra üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edip beş dakika daha kavurun. Suyunu ve nohudunu koyduktan sonra tuzunu ilave edin ve pişmeye bırakın. 10 dakika sonra tencerenin kapağını açıp demlenmeye bırakın.
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
anacık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2013 
Mesajlar: 69 Şehir: Nallıhan-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89802 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2013 
2,354 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 soğan
 
2 su bardağı nohut
 
1 su bardağı bezelye
 
2 su bardağı et suyu
 
 
Pirinci tereyağında kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı, haşlanmış nohut ve bezelyeyi ekleyip, suyunu verin. İsterseniz yağda hafifçe çevirdiğiniz sebze de koyabilirsiniz. Kapağını sıkıca kapatıp fırında ya da ocak üzerinde pişirebilirsiniz.
  
 | 
Nohutlu Pilav | 
  | 
tamyeli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.07.2011 
Mesajlar: 38
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72755 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2012 
2,271 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı tavuk suyu
 
Biraz tuz ve karabiber
 
 
Yıkadığınız pirinçleri tuzlu suda yaklaşık 30 dk. bekletin.Bir tencerede tereyağını eritin azıcıkta sıvı yağ ekleyin ve suyunu süzdüğünüz pirinçleri bu yağda iyice kavurun.Kavurduğunuz pirinçlere tavuk suyunu ekleyip ağzı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirin.Suyunu çeken pilavın üzerine kağıt havlu serin demlenmeye bırakın.Demlenen pilava haşlanmış nohutu, karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın.Arzuladığınız şekilde süsleyip sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |