| 
 
 
 | 
Nohutlu Patlıcan Musakkası | 
  | 
çiçekçi kız 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2010 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58839 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2010 
3,558 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet patlıcan
 
1 su bardağı nohut
 
2 adet kuru soğan
 
300 gr kıyma
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 su bardağı su
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda yarım saat bekletilir. İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine kıyma katılır, suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavrulur. Salça, tuz ve suyu süzülmüş nohut katılır. Başka bir tencereye sudan alınmış, doğranmış patlıcanlar konur. Üzerine kıymalı, nohutlu karışım yayılır, sıcak su gezdirilir. Orta ateşte kapaklı olarak 35-40 dakika pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 16.04.2021
  
 | 
Nohutlu Patlıcan Musakkası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108088 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2015 
1,655 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 Adet Çarliston Biber
 
4 Adet Domates
 
1 Kase Haşlanmış Nohut
 
150 Gr Kıyma
 
4 Adet patlıcan
 
2 Diş Sarımsak
 
Karabiber
 
Tuz
 
1 çay bardağı su
 
3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
 
Patlıcanları soyup halka halka doğrayarak büyükçe bir teflon tavada, 1 kaşık yağda, tek sıra olarak her iki tarafını yarı kıvamda kızartıyoruz. Patlıcanları bir havlu kâğıt üzerine alarak bekletiyoruz. Bu arada tencereye 2 kaşık yağı alıp kıymayı ekleyerek kavuruyoruz. Üzerine ince doğranmış yeşilbiber, domates ve sarımsağı ekleyip biraz kavurduktan sonra su ilave ederek bir taşım kaynatıyoruz. Fırın kabının tabanına kızarttığımız patlıcanları diziyoruz. Üzerine haşlanmış nohutları serpiştiriyoruz. Hazırladığımız sosu döküp yayıyoruz. Tuzunu koyup üzerine doğranmış yeşilbiber ve domates dizerek 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra sıcak olarak servis ediyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |