| 
 
| 
 
 
 | 
 
Nohutlu Muska Böreği | 
 
  | 
kaymak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Afyon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21232 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2008 
2,175 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet yufka
 
2 su bardağı nohut
 
1 adet soğan
 
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
2 çay kaşığı tuz
 
biraz kimyon
 
karabiber
 
2 diş sarımsak
 
yarım demet maydanoz
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Nohutları düdüklü tencerede haşlayıp, kabuklarını soyun. 1 adet kuru soğanı, az zeytinyağında öldürdükten sonra, soyulmuş nohutları ekleyin. İçine ince kıyılmış sarımsakları, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyin. 3-4 dakika çevirdikten sonra ateşi kapatıp, kıyılmış maydanozları ekleyin ve karıştırın. Yufkaları üst üste koyarak 3-4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. İç olarak hazırladığınız malzemeden, şeritlerin ucuna 2 tatlı kaşığı kadar koyun.
 
Muska şeklinde sarın. Yufkanın ucuna biraz su sürerek kapatın.
 
Buzdolabında bir hafta saklayabileceğiniz börekleri dilediğiniz zaman bol sıvıyağda kızartıp sıcak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 22.06.2021
  
 | 
 
Nohutlu Muska Böreği | 
 
  | 
urfalım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa'lı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56355 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2010 
3,154 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
2 yufka
 
1 kâse nohut (haşlanmış)
 
4-5 dal taze soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
100 gr. beyaz peynir veya çökelek (arzuya göre)
 
1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Haşlanmış nohutları çatalla veya püre ezeceği ile iyice ezip püre kıvamına getirelim. Taze soğanları ve maydanozu ince doğrayıp ilave edelim. İçine arzuya göre peynir, tuz ve baharatları ilave edip karıştıralım. Yufkalar, üst uste sürerek yandan keselim. Sonra yufkalar. 5-6 cm. aralıklarla geniş şeritler oluşacak şekilde keselim. Yufka şeritlerinin bir ucuna nohutlu içi paylaştıralım ve yufka şeritlerini muska şeklinde katlayalım. Yufkaların uçlarını, su ile yapıştıralım. Ve kızdırılmış sıvı yağda börekleri kızartalım. Ve kızaran börekleri kağıt mutfak havlusu üzerine alalım.
 
 
NOT: Böreklerin çıtırlığını kaybetmemeleri için kağıt havlu üzerine tek sıra halinde ve aralıklı dizin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Nohutlu Muska Böreği Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |