1 su bardağı iri taneli kuskus (ya da arpa şehriye)
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet salatalık (doğranmış)
1 adet kırmızı kapya biber (küçük küpler halinde doğranmış)
10-12 adet cherry domates (ikiye bölünmüş)
Yarım kırmızı soğan (ince doğranmış)
1 avuç taze maydanoz (kıyılmış)
1 avuç taze nane (isteğe bağlı)
100 gr beyaz peynir veya feta peyniri (küp doğranmış)
Sos için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi veya elma sirkesi
Tuz ve karabiber
(isteğe bağlı: 1 çay kaşığı sumak)
Kuskusu tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 8-10 dakika). Süzün ve soğuması için geniş bir kaseye alın.
Haşlanmış nohutları ekleyin. Ardından doğranmış salatalık, kapya biber, domates, soğan ve yeşillikleri ilave edin.
Küp doğranmış peyniri de ekleyin.
Ayrı bir kasede sos malzemelerini karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin ve iyice harmanlayın.
Soğuk ya da oda sıcaklığında servis edin.

|