| 
 
 
 | 
Nohutlu Köfte | 
  | 
sevim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19974 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2007 
2,452 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kuşbaşı et
 
2 adet kuru soğan
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
Tuz
 
2 su bardağı su
 
Köfte için:
 
Yarım bardak bulgur
 
Yarım bardak irmik
 
Yeteri kadar su
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
Sarımsaklı yoğurt
 
 
Tencereye yağ konur, üzerine kuşbaşı et eklenir. Et, suyunu bırakıp, çekince ince kıyılmış soğan katılır. Soğan yumuşayınca sıcak su ve tuz atılır. Bir süre daha pişmeye bırakılır. Bu arada yılkanmış bulgura 1 su bardağı su eklenir. Kabarınca irmik ve tuz eklenir. Macun gibi kıvam alana kadar su eklenerek yoğrulur. Köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanır. Kaynamakta olan etli karışıma ilave edilir. Nohutta katılır. 10-15 dakika pişirildikten sonra servis tabağına çıkarılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
  
 | 
NOHUTLU KÖFTE | 
  | 
mutfak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52547 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2010 
2,382 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 bardak et suyuna, bir gece suda ıslatıp haşladığınız yarım bardak nohut, küçük doğranıp 5 dakika pişirilerek, püre haline getirilmiş domates ve yarım kaşık tuz koyarak kaynatın Öte yanda, 200 gr. kıymaya tuz ve karabiber ilave edip yoğurun, küçük köftecikler yapın. Nohutlu et suyuna atarak, 20 dakika haşlayın. Ateşten alıp, bir fincan sirke ve kekik ilave edin.
  
 | 
Nohutlu Köfte | 
  | 
kavalye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2012 
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82699 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2012 
1,793 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gr. kıyma
 
1 soğan
 
1 çorba kaşığı pirinç unu
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
 
2 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç unu ve galeta ununu yoğurup küçük küçük köfteler yapın. Bu arada bir tencerede yağı ve salçayı karıştırıp üzerine iki su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Karışım kaynadıktan sonra nohutları ve daha önceden yaptığınız köfteleri içine ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |