| 
 
 
 | 
Nohutlu Kabak | 
  | 
davet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2009 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34040 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2009 
3,345 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet kabak
 
1 su bardağı nohut
 
250 ger dana kuşbaşı
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
İnce doğranmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine et atılır. Suyunu bırakmaya başlayınca salça katılır. Sonra 1 parmak kalınlığında doğranmış kabak, haşlanmış nohut, 1 su bardağı sıcak su ve tuz eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte 25 dakika pişirilir.
  
 | 
Nohutlu Kabak | 
  | 
usare 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2009 
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81574 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2012 
1,837 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı margarin
 
400 gr. kuşbaşı et 
 
5 adet kabak 
 
1/2 su bardağı haşlanmış nohut 
 
Yeteri kadar su 
 
1 adet soğan 
 
1 çay kaşığı karabiber 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
1 su bardağı et suyu
 
 
Eti tavada suyunu bırakıp yeniden çekene kadar kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. margarini de ilave edip ara sıra karıştırarak ve gerekirse biraz sıcak su ekleyerek, et yumuşayana kadar pişirin. Kabakları enine ve boyuna ikiye kesin, her kabaktan dört parça elde edin. Tenceredeki et yumuşayınca nohut, karabiber ve tuz ilave edin, kabakları üzerine sıralayın. Bir su bardağı et suyunu ekleyerek kısık ateşte, kapağı kapalı olarak ve karıştırmadan, 35-40 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |