1,5 su bardağı firik
 
1 su bardağı pilavlık bulgur
 
Yarım su bardağı nohut
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 adet kuru soğan
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
5 su bardağı tavuk suyu
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Tuz
 
 
Nohutları hafifçe yumuşayana kadar haşlayın.
 
Soğanları yemeklik doğrayın.
 
Sıvı yağı pilavı pişireceğiniz tencerede ısıtıp doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun.
 
Firik ve bulguru yıkadıktan sonra soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin.
 
Son olarak haşladığınız nohutları tencereye alıp 3-4 dakika daha kavurun.
 
Salçayı malzemelere ilave edin, kokusu çıkınca baharatları ekleyin.
 
Son olarak tuz ve sıcak tavuk suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatın ve orta ateşte pişmeye bırakın.
 
Malzemeler suyu biraz çektikten sonra altını kısın.
 
Pilavın suyu tamamen kesilince ocağı kapatıp tencereye tereyağını ekleyin.
 
Üzerine bir parça kağıt havlu örtüp kapağını kapatarak dinlenmeye bırakın.
 
15-20 dakika demlenen pilavınızı tabaklara bölüştürün. Cacık ya da ayranla servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 |