| 
 
| 
 
 
 | 
 
Nohutlu Ekmek Aşı | 
 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158035 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2021 
327 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 adet bütün bayat ekmek
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet soğan
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
4 su bardağı et suyu
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 çorba kaşığı limon suyu veya nar ekşisi
 
1 tatlı kaşığı nane
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
 
Bayat ekmeği küp doğrayıp kenara alın. Sıvıyağın yarısını tencereye koyun. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Nohut ve et suyunu ilave edin. Daha sonra salça, kıyılmış sarımsak, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kalan sıvıyağda nane ve pulbiberi 1-2 dakika kızdırın. Kaynayan nohuda küp doğranan ekmekleri atıp, ocağın altını kapatın. Üzerine naneli yağı gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
Not: Nohutlu ekmek aşını, 1 adet bayat pide ile de yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
Nohutlu Ekmek Aşı | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167890 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2022 
269 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
1/2 adet bayat ekmek
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 diş sarımsak
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
2 çorba kaşığı nar suyu
 
1 çorba kaşığı hibiskus suyu
 
1 tatlı kaşığı nane, zerdeçal, kırmızı pul biber
 
1 su bardağı et suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Soğanı küp küp doğrayarak sıvı yağda soteleyin. Nohut, et suyu, salça, sarımsak, baharatları ve tuzu ilave ederek pişirin. Ekmekleri küp küp kesin, kaynayan tencereye atarak beraber pişirin. Tereyağını eritip nane ve kırmızı biberi içine atın. Servis tabağına nohutlu ekmeği alın, üzerine tereyağını dökün. Süsleyin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Nohutlu Ekmek Aşı Tarifleri Keşkek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |