| 
 
 
 | 
NOHUTLU BAMYA | 
  | 
democracy 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2006 
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2746 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006 
3,986 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr kuru bamya (2 saat önceden ıslatılmış)
 
1/2 kuş başı dana eti
 
2 su bardağı nohut (Akşamdan ıslatılmış)
 
2 domates
 
2 adet yeşil biber
 
2 kaşık margarin
 
1/2 limon suyu
 
1 çorba kaşığı dolu nane
 
1 diş sarımsak
 
1 baş soğan
 
 
Yağ tencerede hafifçe eritilir. Et, ince doğranmış yeşil biber, 1 diş sarımsak, ince doğranmış soğan birkaç kez çevrilir. Domates rendelenmiş olarak ilave edilir. 1-2 taşım kaynatılır. Nohutlar ilave edilir. Tencereye 3 su bardağına yakın su konularak nohutlar yarı pişmiş duruma getirilir. Bamya ve limon suyu ilave edilir. Nohut ve bamya suyunu çekene kadar pişirilir. İneceğine yakın üzerine bol nane dökülür.
 
 
 
 
Fotoğraf "Sıdıka Çelik" tarafından gönderildi. 27.11.2014
  
 | 
Nohutlu Bamya | 
  | 
inciacarsoy 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2008 
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22472 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2008 
3,029 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1/2 kg bamya (donmuş veya taze ayıklanmış)
 
2 adet kuru soğan
 
1 su bardağı nohut (200 gr)
 
300 gr kuşbaşı kuzu eti
 
1/2 limon suyu
 
2 adet domates küp doğranmış (500 gr konserve de olabilir)
 
3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (45 gr)
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
Tuz, kırmızı pul biber
 
 
Yapılışı
 
Soğanı ince ince kıyın. Tereyağında iyice kavurun. Kuşbaşı etleri ilave edip, etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 2 su bardağı sıcak su ekleyerek, etler yumuşayıncaya kadar (30 dk) pişirin.
 
Pişmiş etlerinize; doğranmış domates, haşlanmış nohut, bamya, sarımsak, şeker, tuz ve kırmızı put biberi ilave edin. Yemeğin üzerini kaplayacak kadar sıcak su ilave edip, bamyalar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20 dk, pişirin. Tencereyi silkeleyerek, ara sıra karıştırın. Yemeğinizi ateşten almadan 2-3 dk önce limon suyunu ilave edin.
 
Sıcak olarak hemen servis yapın.
  
 | 
Nohutlu Bamya | 
  | 
Uyvar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.04.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64387 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2011 
3,306 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
750 gr. bamya
 
1 adet orta boy soğan
 
1 adet büyük boy domates
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
3 çorba kaşığı sirke
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
2 su bardağı sıcak su
 
2 çorba kaşığı tuz
 
 
Bamyaları sirke ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletin. Diğer taraftan ince doğradığınız soğanlarla, küp küp doğranmış domatesi zeytinyağında beş dakika kavurun. Sudaki bamyaları süzüp yıkayın. Haşlanmış nohut ve bamyayı tencereye ekleyin. Limon suyunu, tuz ve sıcak suyu ilave edip 35-40 dakika pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "ahmet abi" tarafından gönderildi. 31.07.2015
  
 | 
Nohutlu Bamya | 
  | 
Fortuna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2011 
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69129 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2011 
2,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
500 gr taze bamya
 
1 adet soğan
 
3 adet domates
 
Yarım limon suyu
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 çay bardağı zeytinyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Bamyaların baş kısmını kesip çok ince bir şekilde kenarlarını alın.Soğan ve sarımsağı temizleyip ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp seklinde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp önce soğan ve sarımsağı hafif kavurun, ardından domatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup haşlanmış nohut, 1 bardak salçalı su ve limon suyunu ilave edin.Kaynamaya başladıktan sonra bamyaları yıkayıp bekletmeden tencereye aktarın. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerede soğumaya bırakın. Soğuk ya da sıcak servis yapın.
  
 | 
Nohutlu Bamya | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128895 
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2017 
1,088 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Su bardağı nohut
 
Yarım kilo bamya
 
1 baş kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
Tereyağı
 
Domates salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
Limon suyu
 
 
Nohutları geceden suya koyun.(Gazını alması için içine bir tatlı kaşığı karbonat ekleyin.)
 
Beklettiğiniz suyu döküp nohutları sudan geçirin.
 
Düdüklüde pişirin. (Tamamen pişmesin.)
 
Başka bir tencereye soğan, sarımsak ve salça koyun. Bamyaları ekleyin, biraz limon sıkın.
 
Az haşlanmış nohutları da koyun, biraz sıcak su ekleyip pişmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |