|
Nohut Püresi |
|
Şükriyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.12.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc85124
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2012
1,505 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
2 Çay Kaşığı toz şeker
4 Yemek Kaşığı tahin
2 Tatlı Kaşığı tuz
2 Su Bardağı haşlanmış nohut
Oda ısısında yumuşamış sana yağı, haşlanmış nohut, tahin, toz şeker ve tuzu mutfak robotuna alıp püre kıvamına gelene kadar çekin. Hazırladığınız nohut püresini servis kaselerine paylaştırın. Servis ederken maydanozla süsleyin.
|
Nohut Püresi |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61423
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2011
1,816 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
1 çay kaşığı ucuyla kaya tuzu
Aldığı kadar muskat
30 gr nohut
1 çay kaşığı ucuyla karabiber
1 adet garni Demeti
1 adet defne yaprağı
50 gr labne peyniri
Nohutları bir gece soğuk suda bekletin. Sonra bunları bir tencereye koyun. İçine biraz kayatuzu, karanfilli soğan, defne yaprağı, garni buketini ekleyip üzerlerini örtecek kadar ilave edin. Önce kaynatın, kaynayınca ateşi kısıp 1 saat yavaş yavaş pişirin. Nohutlar iyice piştikten sonra süzün ve mikserde koyup püre yapın. Sonra pürenizi süzgeçten geçirin. Püreye labne peynirini eritin ve çok hafif ateşte ısıtın. (Kaynamasın). Üzerine bir tutam muskat, tuz biber ekin. Sıcak servis yapın.
|
|