| 
 
 
 | 
Nohut Köftesi | 
  | 
Başak Eren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.07.2007 
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16196 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2007 
3,220 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı nohut
 
1 adet kuru soğan
 
3 diş sarımsak
 
2 adet taze soğan
 
2 adet yumurta
 
10-15 dal maydanoz
 
1 su bardağı galeta unu
 
karabiber
 
kimyon
 
tuz
 
kızarmak için sıvıyağ
 
 
Akşamdan nohut ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır, daha sonra kabukları soyulur, robottan geçirilerek püre haline getirilir, içine rende soğan, dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, taze soğan, bir adet yumurta sarısı, kimyon, karabiber, tuz, katılır, yoğrulur, köfte harcından ceviz kadar parçalar alınır, çırpılmış yumurtaya batırıldıktan sonra galeta ununa bulanır, kızgın yağda kızartılır.
 
 
 ML® Domatesli Nohut için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 25.08.2015
  
 | 
Nohut Köftesi | 
  | 
avizeci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2013 
Mesajlar: 28 Şehir: Siteler Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90516 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2013 
2,563 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı nohut
 
1 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
Yarım demet maydanoz
 
2 çay kaşığı kimyon, kişniş
 
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
 
1 su bardağı un, tuz
 
Kızartma için:
 
Sıvı yağ
 
 
Nohudu haşladıktan sonra, robot veya çatal yardımıyla püre haline getirin. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın. Maydanozu temizleyin ve ince kıyın. Tüm bu malzemeyi bir kapta karıştırın. Üzerine, kimyon, kişniş, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Ardından 1 su bardağı unu yedirerek ilave edin. Macun kıvamına gelmiş karışımdan parçalar koparıp şekil verin. Kızgın sıvı yağda kızartın, kızartmadan önce isterseniz galeta ununa bulayın. Daha çıtır oluyor. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 05.04.2015
  
 | 
Nohut Köftesi | 
  | 
serinsu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100663 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014 
2,115 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı haşlanmış nohut  
 
1 adet rendelenmiş soğan  
 
Kişniş, kimyon, karabiber ve pul biber  
 
Tuz  
 
Yarım demet maydanoz  
 
1 adet yumurta  
 
2 adet haşlanmış patates 
 
 
Nohutları mutfak robotunda iyice çekin, içine sarımsak, baharatlar, yumurta, maydanoz ekleyip ezin. Daha sonra rendelenmiş patatesleri de içine ilave ederek elinizle minik köfteler yapın. Bu köfteleri dondurma kaşığıyla kızgın yağın içinde güzelce kızartın. Soğuk ya da sıcak olarak ikram edilebilir. İstenirse kızartmadan haşlama da yapılabilir.
 
 
 
  
 | 
Nohut Köfteleri | 
  | 
fotocan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.05.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142594 
Gönderme Tarihi: 09.May.2019 
728 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
10 su bardağı haşlanmış nohut
 
10 kaşık zeytinyağı
 
1 limonun suyu
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
2 sap taze soğan
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
 
Nohutları bir gece önceden düdüklü tencereye alıp suyun içinde şişmeleri için bekletin. Ertesi gün nohutları yumuşayana kadar düdüklü tencerede haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu iyice süzün.
 
Haşlanmış nohutları blender'dan geçirip iyice ezin, püre haline getirin. Limon suyunu, bütün baharatları, yağı ve yeşillikleri ilave edip karıştırın. Yeşil erik büyüklüğünde parçalar alıp elinizle toplar haline getirin. Soğuyunca ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Nohut Köftesi | 
  | 
mevsim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.03.2020 
Mesajlar: 46 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149068 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2020 
594 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 adet orta boy kırmızı soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
300 gr nohut(haşlanmış)
 
8-9 dal taze kişniş
 
1 adet yumurta
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
2 yemek kaşığı nohut unu
 
2 yemek kaşığı ay çekirdeği
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçek yağı
 
Tahin Sos İçin:
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
1 yemek kaşığı tahin
 
Yarım adet limon suyu
 
1 tutam susam
 
 
2 bardak haşlanmış nohut robotta çekilir.
 
Taze soğanlar, maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır.
 
1 adet kuru soğan robattan geçirilir.
 
Nohuta; kuru soğan ve yumurta eklenir. 3 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı un ve 1 çay kaşığı kabartma tozu atılıp toparlanana kadar yoğrulur.
 
Yuvarlak köfteler yapılır ve kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılır.
 
Marul yaprakları üzerinde sunulur.
 
 
 
  
 | 
Nohut Köftesi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165731 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2022 
332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 adet kuru soğan
 
10 yemek kaşığı un
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 çay kaşığı kara biber
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Maydanoz
 
Dereotu
 
Tuz
 
 
Öncelikle haşlanmış nohutları robotta çekelim. Ardından kuru soğanı, maydanozu ve dereotunu da robotta çekelim ve yoğurma kabımızın içerisine alalım. Baharatları, unu, yumurta, kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım. Köfte şekli verelim. Köftelerimizi kızgın yağda iki taraflı pembeleşinceye kadar kızartalım.
 
 
 
  
 | 
Nohut Köftesi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166626 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2022 
361 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
3 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 büyük boy soğan ya da 2 orta boy soğan
 
1 yumurta
 
4 yemek kaşığı galeta unu
 
Yarım demet maydanoz
 
5 diş sarımsak Tuz
 
Kızartmak için:
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
 
Haşlanmış nohutları robottan geçirdikten sonra soğanı küçük küçük doğrayın.
 
Yumurta, galeta unu, baharat, sarımsak ve maydanozu ekleyip yoğurun.
 
Küçük köfteler yapıp kızgın yağda kızartın.
 
Domates, marul, biber eşliğinde servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Nohut Köftesi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172070 
Gönderme Tarihi: 15.May.2023 
311 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.yaylaagro.com
 
 
2 su bardağı Yayla Haşlanmış Nohut
 
2 diş sarımsak 
 
1 bağ taze kişniş 
 
1 çay kaşığı karbonat 
 
1/2 adet limon suyu 
 
1 fincan yoğurt 
 
Tuz
 
Karabiber 
 
 
Nohutlar yıkanıp bir gün önce suda bekletilir. 
 
Islanan nohut haşlanıp süzdürüldükten sonra blenderdan sarımsak, karbonat, tuz, karabiber ve limon suyu ile püre kıvamına gelene kadar karıştırılır. 
 
Karışıma doğranmış taze kişnişler ilave edilir. 
 
Misket şekli verilip yağda kızartılır. 
 
Üzerine yoğurt dökülerek servise sunulur.
 
 
Not: Yoğurt yerine tahinle de servise sunulabilir.
 
 
 
  
 | 
Nohut Köftesi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183159 
Gönderme Tarihi: 23.May.2025 
57 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 çay bardağı galeta unu veya yulaf unu
 
1 adet yumurta (veganlar için 1 yemek kaşığı keten tohumu + 3 yemek kaşığı su)
 
Yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Tuz, karabiber
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı (pişirmek için)
 
 
Nohutları haşladıktan sonra süzün. Rondoya alın ve üzerine doğranmış soğan, sarımsak, maydanoz, yumurta (veya vegan alternatif), baharatlar ve galeta ununu ekleyin. Kıvam alana kadar çekin. Çok kuruysa biraz zeytinyağı veya su ekleyebilirsiniz.
 
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinde yassı köfteler yapın.
 
İsterseniz tavada az yağla önlü arkalı kızartın. Daha hafif bir seçenek için 180 derece fırında 20-25 dakika pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |