|
Nohut Ezmesi |
|
aza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc51975
Gönderme Tarihi: 23.May.2010
2,813 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 kişilik
2 su bardağı nohut
yarım su bardağı zeytinyağı
50 gram kuşüzümü
50 gram çam fıstığı
yarım kahve fincanı limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
tuz
Nohutları bir gün önceden ıslatın. Ertesi gün, haşlayarak pişirin. Mikserden geçirerek hamur haline getirin. İçine diğer malzemeleri ilave ederek tekrar karıştırın. İstediğiniz şekli vererek tabaklara koyun ve servis yapın.
|
Nohut Ezmesi |
|
pepino
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.04.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc50007
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2010
2,307 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
2 diş sarımsak
1 baş soğan
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Nohut haşlanır, blenderden geçirerek püre yapılılır. Soğan ince doğranır ve tuzla ovulur. Nohutun üzerine katılır. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı da eklenir ve karıştırılır.
|
Nohut Ezmesi |
|
allı turnam
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2011
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc71261
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2011
2,297 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı Kuş Üzümü
1 çorba kaşığı Çam Fıstığı
1 tatlı kaşığı Kimyon
1/2 tatlı kaşığı Tarçın
Biraz tuz, karabiber
Biraz sıvıyağ ve limon suyu
Nohutları 2-3 su yıkayıp akşamdan ıslatalım, sonra basınçlı bir tencereye alıp üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile yumuşana dek haşlayalım. Süzgece alıp suyunu süzelim. Zeytinyağının bir kaşığını ayırıp kalan yağı nohutlara ekleyelim. Limon suyunu, tuzu ve baharatları ekleyerek robot veya blendır yardımı ile nohutları püre kıvamına getirelim. Tavaya zeytinyağını alıp fıstıkları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım ve püreye ekleyelim. Püreyi karıştırıp servis tabağına alarak servis yapalım.
|
NOHUT EZMESİ |
|
solo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53731
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2010
2,279 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nohudu akşamdan bir geniş kap içinde ıslatınız. Sabahleyin kabaran ve çabuk soyulan kabuklarını çıkartınız. Nohudu bir tencereye koyarak, üstüne de su ekleyerek ateşe koyarak kaynatınız. Nohutlar yumuşaymca ateşten indiriniz üzerine yeteri kadar tuz serperek eze eze helva gibi pişiriniz. Ondan sonra tabağa alınız. İnce halka halka doğranmış soğanı tuzla uğup suyunu sıktıktan ve içine maydanoz karıştırdıktan sonra üstüne sirke ya da limon, zeytinyağı gezdiriniz. Daha üstüne de karabiber ekerek sofraya koyunuz.
|
Nohut Ezmesi |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc117013
Gönderme Tarihi: 20.May.2016
1,547 defa indirildi / yazdırıldı
|
850 gram konserve nohut
¼ su bardağı tahin
½ su bardağı su
1/3 su bardağı lime suyu
1 yemek kaşığı susam yağı
½ su bardağı doğranmış taze soğan
1 yemek kaşığı hoisin sos
1 tutam deniz tuzu
1 tutam taze çekilmiş karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Blender veya mutfak robotunda tahin ve suyu karıştırın.
Eritilmiş tereyağını, susam yağını ve geri kalan bütün malzemeyi ilave edip çekin.
Çok tok bir sos elde ederseniz biraz daha lime suyu ilavesi yapın.
Buzdolabında muhafaza edin.
|
|