| 
 | 
| Nohut Dürüm (Gaziantep) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145544 Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019
 1,460 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 su bardağı nohut
 1 adet kuru soğan
 3 dal taze soğan
 2 adet yeşil biber
 1 adet kapya biber
 Yarım demet maydanoz
 2 yemek kaşığı nar ekşisi
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı kimyon
 1 tatlı kaşığı sumak
 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 1 çay kaşığı karabiber
 4 yemek kaşığı zeytinyağı
 4 adet lavaş
 
 Nohutları bir gece önceden ıslatın.
 Ertesi gün suyunu süzün ve haşlayın.
 Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
 Maydanoz ve taze soğanları ince ince kıyıp kuru soğanlara ekleyin.
 Biberleri de ince ince doğrayıp karışıma ilave edin.
 Baharatları, nar ekşisini ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın.
 Son olarak haşlanmış nohutlarınızı da ilave edip iyice harmanlayın.
 Lavaşları tavada ya da tost makinesinde hafifçe ısıtın.
 Isınmış lavaşın içine 2-3 kaşık kadar nohutlu salatadan ekleyip dürüm yapın.
 
 
  
 
 | 
| Nohut Dürümü (Gaziantep) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155694 Gönderme Tarihi: 26.Oca.2021
 681 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.aksam.com.tr
 
 Nohutlar geceden ıslanıyor.
 Nohutlar kemik suyu ile pişirilerek acı toz biber ve çeşitli baharatlar kullanılarak yapılıyor.
 Pide ekmeğin arasına konulan nohut, dürüm şeklinde servise sunuluyor.
 
 
  
 
 | 
| Nohut Dürümü (Gaziantep) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc156510 Gönderme Tarihi: 08.Mar.2021
 539 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr. haşlanmış nohut
 1 yemek kaşığı biber salçası
 1/2 yemek kaşığı domates salçası
 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 Pul biber
 Karabiber
 Kimyon
 Tuz
 Salatası için:
 2-3 domates
 1 adet kıvırcığın yarısı
 1 kırmızı soğan
 Yağ
 Sirke
 Limon
 Tuz
 Sarmak için:
 İnce lavaş, tortilla ekmeği ya da tırnak pide
 
 Nohutlar haşlanır. Tavada yağ ısıtılıp biber ve domates salçası kavrulur. Salçalara, nohut ve istenilen baharatlar istenilen ölçüde eklenir. Ve bu şekilde salça ve nohut iyice birbiriyle birleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra salata malzemeleri oldukça minik ve ince doğranarak bol malzemeli bol limonlu ve hafif sirkeli bir salata yapılır. Lavaş ekmeğin içerisine yaklaşık 3-4 yemek kaşığı nohutlu karışım ve bir o kadar da salata eklenir. Üzerinden yine hafif bir limon suyu geçirilip sarılır.
 
 
  
 
 | 
| Nohut Dürümü (Gaziantep) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc167130 Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2022
 356 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.aksam.com.tr
 
 Bir gün öncesinden bakır tencerelerde ıslatılan nohutlar, kemik suyuyla saatlerce düdüklü tencerede haşlanarak hazırlanıyor. Ardından kaplara alınan nohutlara tuz ve karabiber ekleniyor. Bir süre üzeri hava almayacak şekilde kapatılan nohutlar, kendi buharında dinlendiriliyor.
 Fırınlardan alınan sıcak tescilli tırnaklı ekmeğin arasına konulup kaşıkla ezilen nohutlar, isteğe göre soğan, maydanoz, domates eklenerek acılı veya acısız şekilde müşterilere sunuluyor.
 
 
  
 
 | 
| Nohut Dürüm (Gaziantep) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc175116 Gönderme Tarihi: 18.Kas.2023
 334 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı haşlanmış nohut
 4 dal taze soğan
 2 adet sivri biber
 1 adet kuru soğan
 1 adet kapya biberi
 Zeytinyağı
 Bir avuç maydanoz
 2 yemek kaşığı nar ekşisi
 Kimyon
 Tuz
 Sumak
 3 adet lavaş
 
 İlk olarak nohutları 20 dakika haşlayın.
 Kuru soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayın. Taze soğanları ve maydanozları da ince ince kıyın.
 Sıra geldi biberlere... Biberleri de minik minik kıyın. Doğradığınız tüm malzemeleri derin bir kaba alın.
 Malzemeleri baharatlar, yağ ve nar ekşisi ile harmanlayın. Haşlanmış nohutları da süzüp sebze karışımına ilave edin.
 Hazırladığınız karışımı lavaşlara pay edin ve güzel bir şekilde sarıp dürüm haline getirin.
 
 Not:
 
 
  
 
 | 
| Nohut Dürüm (Gaziantep) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc176721 Gönderme Tarihi: 05.Mar.2024
 408 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 Haşlanmış nohut
 1 adet büyük soğan
 Biber salçası
 Limon
 Maydanoz
 Kimyon
 Tuz
 Pul biber
 Sumak
 Lavaş
 
 Bir gün öncesinden ıslatmış olduğunuz nohutlarınızı haşlayın. Haşlanmış nohutlarınızı küçük parçalara ayırıp bir tabağa alın. Soğanlarınızı ikiye bölüp ince ince doğrayın. Üzerine yine ince doğradığınız maydanozları, 1 tatlı kaşığı biber salçasını, sumağı ve tuzu ekleyerek karıştırın.
 Hazır lavaş ekmeğimizin içine nohutlarımızı ince bir sıra şeklinde koyalım. Üzerine kimyon ve tuz serpelim. Diğer tarafta hazırladığımız soğan zerzavatımızı da ilave ettikten sonra isteğe göre limonumuzu sıkıp lavaşımızı dürüm şeklinde saralım.
 
 
  
 
 | 
| Nohut Dürüm (Gaziantep) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc178165 Gönderme Tarihi: 11.Haz.2024
 224 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı pişmiş nohut
 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 çay kaşığı kimyon
 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 Tuz
 Karabiber
 4 adet lavaş veya dürüm ekmeği
 Yeşillik (marul, roka vb.)
 Doğranmış domates
 Doğranmış salatalık
 Doğranmış kırmızı soğan
 Yoğurt veya tahin sosu (isteğe bağlı)
 Limon dilimleri (servis için)
 
 Öncelikle nohutları bir tencerede haşlayın veya konserve nohut kullanacaksanız süzün.
 Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Haşlanmış veya süzülmüş nohutları tavaya ekleyin.
 Nohutlara kimyon, toz kırmızı biber, tuz ve karabiber ekleyin. Tavada nohutları karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Baharatlar iyice karışsın ve nohutlar baharatları çekene kadar pişirin.
 Nohutlar piştikten sonra ocaktan alın ve bir kenara alın.
 Lavaş veya dürüm ekmeğini hafifçe ısıtın.
 Isınan lavaşın ortasına marul yaprakları, domates, salatalık ve kırmızı soğanı yerleştirin.
 Üzerine hazırladığınız nohut karışımını ekleyin.
 İsteğe bağlı olarak yoğurt veya tahin sosunu ekleyin.
 Dürümü sıkıca sarın ve diğer lavaşlarla aynı işlemi tekrarlayarak tüm dürümleri hazırlayın.
 Dürümleri servis tabağına alın ve dilimlenmiş limon dilimleri ile servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Nohut Dürüm (Gaziantep) | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185231 Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2025
 101 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı haşlanmış nohut
 1 adet kuru soğan
 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 tatlı kaşığı biber salçası
 1 tatlı kaşığı domates salçası
 1 çay kaşığı kimyon
 1 çay kaşığı pul biber
 1 çay kaşığı karabiber
 Tuz
 4 adet lavaş ekmeği
 Maydanoz, soğan ve turşu (servis için)
 
 Haşlanmış nohutları bir tavaya alın, üzerine ezmeden hafifçe bastırın.
 Zeytinyağını tavada ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
 Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından baharatları ve tuzu ilave edin.
 Haşlanmış nohutları sosun içine katın, iyice harmanlayın ve birkaç dakika pişirin.
 Lavaş ekmeğinin içine hazırladığınız nohutlu harçtan koyun. Üzerine ince doğranmış soğan, maydanoz ve turşu ekleyin. Sıkıca sararak dürüm haline getirin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |