|
Nohut Çorbası |
|
bilir dişi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146797
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2019
5,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir buçuk su bardağı nohut
Yeteri kadar su
3 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Akşamdan ıslatılmış nohudu tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana dek haşlayın. Ocaktan alıp, suyu ile birlikte blenderden geçirin. Üzerine sıcak tavuk suyu veya et suyu ilave edip, yeniden ocağa oturtun. Susamı yapışmaz yüzeyli tavada veya küçük bir tencerede kavurun. Salça ekleyip 1 dakika sürekli karıştırın. Çorbadan 1 çorba kaşığı alıp, susamlı karışımın üzerine sürekli karıştırarak ilave edin. Daha sonra bu karışımın tamamını yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Çorba kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Kızarmış yufka ile servis yapın.
|
Nohut Çorbası |
|
bahis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2019
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc144856
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019
639 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram haşlanmış nohut (konserve de kullanabilirsiniz)
1 büyük kuru soğan
2 patates
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zerdeçal
1 çorba kaşığı tereyağı
5-6 su bardağı su
Tuz
Nohutları bir gece önceden ıslatıp ertesi gün suyunu süzün ve haşlayın.
Soğanı yemeklik, patatesleri küp küp doğrayın.
Tereyağını tencerede eritip soğanları kavurun.
Soğanlara unu ekleyip kavurmaya devam edin.
Unun kokusu çıkınca patatesleri ve suyu tencereye ekleyin.
Zerdeçalını ve tuzunu da ilave edip kaynamaya bırakın.
Haşladığınız nohutları da tencereye ekleyip kaynatmaya devam edin.
Nohutlar yumuşayınca çorbayı el blenderıyla pürüzsüz hale gelene kadar ezin.
Çorbanız hazır.
|
Nohut Çorbası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88806
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2013
2,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı haşlanmış nohut
6 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 su bardağı su
Tuz
Nohudun kabuklarını çıkarıp blender'dan geçirin. Tavuk suyunu kaynatıp nohudu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Nişastayı suyla açıp tencereye ekleyin. Koyulaşmaya başladıktan sonra beş dakika daha kaynatın.
|
NOHUT ÇORBASI |
|
yurdi
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc87364
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2013
2,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı Nohut
1 adet Havuç
1 adet Soğan
1-2 Kereviz
Maydanoz
1 adet Patates
Sarımsak
Kırmızı biber
Tuz
Akşamdan ıslatılmış 2 su bardağı nohudu bir tencereye koyun. Nohutların üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Doğrarımamış bir küçük havuç, bir soğan, bir-iki kereviz, biraz maydanoz, kabukları soyulmuş bir bütün patates, bir dış sarmısak, biraz kırmızı biber katın. Ateşe koyun. Nohutlar iyice pişince suyunu süzün, hepsini birlikte eze eze püre haline getirin. 8 bardak su katın. Boza kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Sonra dilediğiniz kadar tuz arzu edilirse biraz sirke, biraz da döğülmüş sarmısak ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapın.
|
Nohut Çorbası |
|
selmann
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2011
Mesajlar: 37 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70518
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2011
3,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
6 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın ve kimyon
1/2 limonun suyu
Tuz
Akşamdan ıslattığınız nohudu, ertesi gün iyice yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. Daha sonra robottan geçirerek püre haline getirin. Tavuk suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Üzerine nohudu ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve 25-30 dakika kadar pişirin. Üzerine üç çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Birkaç dakika pişirip tarçın, kimyon ve limon suyu katarak karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.
Fotoğraf "lalifer" tarafından gönderildi. 13.11.2014
|
NOHUT ÇORBASI |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67509
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2011
2,736 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 su bardağı buğday
Yarım su bardağı nohut
5 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Nohutu bir gün boyunca ıslatın ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını ayırın, süzgeç ya da robot yardımıyla püre yapın. Et suyunu tencereye koyun ve kaynayınca, nohut püresini ekleyin. Birlikte bir taşım kaynatın, baharatları ve limon suyunu ekleyin.
|
Nohut Çorbası |
|
yakın yıldızlar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc67027
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2011
2,509 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
Tuz
5 su bardağı tavuk suyu
1'er tatlı kaşığı kimyon ve tarçın
1 adet limon
2 çorba kaşığı tereyağı
Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün iyice yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonrasında suyunu süzdürüp, kabuklarını ayıklayın, robottan geçirip püre haline getirin. Tavuk suyunu tencereye aktarıp biraz ısıttıktan sonra içine nohudu ekleyin. Kimyon, tarçın ve tuzunu katıp, yoğunlaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine tereyağını ve limon suyunu ekleyip, bir taşım daha kaynatın.
|
Nohutlu Çorba |
|
gümüş tas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2011
Mesajlar: 33 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65290
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
3,215 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Kimyon
Kabukları soyulup küp doğranmış patates, doğranmış soğan ve dövülmüş sarmısağı zeytinyağında iki dakika kavurun. Suyu katıp karıştırın. Tuz ve kimyonu da ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Haşlanmış nohudu koyup 10 dakika daha pişirin. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesi ve limon suyunu ekleyip kaynatın.
|
Nohut Çorbası |
|
gümüş tas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2011
Mesajlar: 33 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65276
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
5 su bardağı tavuk suyu
1'er tatlı kaşığı kimyon ve tarçın
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet limon
Tuz
Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün iyice yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonrasında suyunu süzdürüp kabuklarını ayıklayın, robottan geçirip püre haline getirin. Tavuk suyunu tencereye aktarıp biraz ısıttıktan sonra içine nohudu ekleyin. Kimyon, tarçın ve tuzunu katıp yoğunlaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine tereyağını ve limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın.
|
Nohut Çorbası |
|
Ercüment Çözer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65151
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011
2,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ince bulgur
1'er çay kaşığı kimyon, karabiber, pul biber, tuz
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 adet domates
4 su bardağı sıcak su
2 çay bardağı haşlanmış nohut
1/2 adet limon, kuru nane
Bulguru soğuk su ile ıslatın. Beş dakika bekletip kimyon, karabiber, pul biber, tuz, salça ve unla yoğurun. Parmak şeklinde köfteler yapın. Sıvı yağda soğan ve domatesi kavurun. Üzerine sıcak suyu dökün. Kaynayınca nohutu ve köfteleri ilave edip 15 dakika pişirin. Limon suyu ve kuru naneyle servis yapın.
|
Nohutlu Çorba |
|
referans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2011
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64818
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
3,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı nane
Kırmızıbiber, tuz, karabiber
1 çorba kaşığı biber salçası
6 su bardağı sıcak su
1 diş sarımsak
Soğanı yağda kavurun. Salçayı ekleyin. Nohutları da içine koyun. Sıcak su ilave edin. Bulgur, dövülmüş sarımsak ve baharatları da ekleyip bulgur pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Yağda kızdırılmış nane ve kırmızıbiberle süsleyerek servis yapın.
|
NOHUT ÇORBASI |
|
Tvoli
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc52216
Gönderme Tarihi: 28.May.2010
3,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
Akşamdan ıslatılmış nohutları bir tencereye koyunuz, üstünü örtünceye kadar su doldurup, doğranmamış 2 ufak havuç, 1 soğan ve 1-2 kereviz ve maydanoz kökü, soyup doğranmamış 1 patatesle 1 dış sarımsak bir çimdik kırmızı biberle, 2 yaprak defne ilâve ettikten sonra kapağını kapayarak orta ateşe sürünüz. Gereğince pişince indirip defne yapraklarını çıkarıp, diğer bir tencereye suyu ile beraber ince kalburdan eze eze geçiriniz. Sonra boza kıvamında tutulmasını gözönüne alarak etsuyu ilâvesiyle orta ateşe sürüp kaynamaya bırakınız. Sonra tuzuna bakıp, indirip kâseve koyunuz üstüne rendelenmiş parmazan peyniri serpip bir tabak da ekmek tavasıyla beraber servis yapınız.
Not: Serviste biraz sirke ve biraz da sarımsak konabilir.
|
NOHUT ÇORBASI |
|
şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc23278
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2008
2,941 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
250 gr. nohut
Karabiber
tuz
2 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
300 gr. makarna
1 fincan sıvı yağ
Yapılışı:
Nohutları bir gece ılık suda bekletin. Sularını süzün. Bir tencereye alın, yeniden su koyup tuz attıktan sonra haşlayın. Bir tavada zeytinyağı ile sarımsakları kavuran ve biber ekleyin. Bu sosu nohutların içine karıştırın. Kaynamasını bekleyin. Haşlanmış makarnaları da koyup karıştırarak pişirin.
|
Nohut çorbası |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8557
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2006
3,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. haşlanmış nohut
1 litre tavuk suyu
40 ml. sızma zeytinyağı
Nohutun kabuklarını soyarak tercihen kalın tabanlı bir tencereye koyun. Tavuk suyunu ilave ederek arasıra karıştırarak 15 dakika pişirin. Pişen nohutları el mikseriyle pürüzsüz hale getirin. 20 ml. zeytinyağı, tuz ve taze karabiber ekleyip 5 dakika daha pişirin. Servis tabaklarına alın, kalan zeytinyağını da paylaştırıp bekletmeden servis yapın.
ML® Nohutlu Kış Çorbası için tıklayın
|
Nohut Çorbası |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc7323
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2006
3,883 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı erişte
1 su bardağı nohut
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 adet patates
2 çorba kaşığı un
yarım limon suyu
5 su bardağı su
nane
kırmızıbiber
tuz
Bir tencerede yağ ile soğanı pembeleşene kadar kavurun. Küp küp doğranmış patatesleri ve havuçları sıcak suyla birlikte ekleyin. Baharatları ve sarımsakları da ilave ettikten sonra pişmeye bırakın. Servis yaparken limon suyunu ekleyin.
|
|