| 
 | 
| Nişe Helvası (Gaziantep) | 
|  | Koç Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.01.2006
 Mesajlar: 54
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc5383 Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
 3,878 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü
 
 2 su bardağı buğday nişastası
 1 su bardağı şeker
 1,5 su bardağı tereyağı
 Çekilmiş ceviz içi (Fıstık yada fındık da olabilir.)
 
 Ocağın üzerinde,orta ateşte nişasta,şeker ve su karıştıra karıştıra ,katı hale gelinceye kadar bir miktar pişirilir. Sonra 1 su bardağı tereyağının yarısı bu karışıma ilave edilir.Bir süre daha karıştırılmaya devam edilir.Kısık ateşte helvanın ağzı yarım kapatılır.Helva top top olmuşsa kıvama gelmiş demektir.Kalan tereyağı da ilave edilir.Servis tabağına alındıktan sonra üzerine çekilmiş ceviz içi serpilir ve servise sunulur.
 
 
  
 
 | 
| Nişe Helvası (Gaziantep) | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc88248 Gönderme Tarihi: 06.Nis.2013
 2,391 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Güneşin ve Ateşin Tadı
 Gaziantep Ticaret Odası
 
 1 bardak buğday nişastası
 1,5 bardak su
 1 kâse (bardak) Antep pekmezi
 1,5 yemek kaşığı sadeyağ
 1/2 bardak doğranmış ceviz içi
 Bir tutam tarçın
 
 Su ve nişastayı bir kapta karıştırın, tel süzgeçten geçirin.
 Bir tencere içerisinde 1 yemek kaşığı sadeyağını eritin ve üstüne Antep pekmezini ekleyerek birkaç kere karıştırın.
 Erimiş sadeyağ ve Antep pekmezi karışımının üstüne süzülmüş nişastayı hafif ateşte sürekli karıştırarak ekleyin ve karıştırmaya devam ederek pişirin.
 Helva tanelenmeye başlayıp nişasta tadı gidene kadar pişirin ve ateşten alın. Üstüne doğranmış ceviz içi ve tarçın serperek oda sıcaklığında servis yapın.
 
 Not: Nişastaya Gaziantep'te nişe denir. Bal renkli bir macun gibi olan Antep pekmeziyle yapılan bu helva son derece yumuşak, deyim yerindeyse lokum gibi bir helva olur.
 
 
 | 
| Nişe Helvası (Gaziantep) | 
|  | anaç Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.12.2017
 Mesajlar: 32
 Şehir: Paris
 | Kısa URL: https://ml.md/lc130727 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2017
 1,419 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi
 
 1,5 Bardak nişasta
 1 Bardak su
 1 Bardak pekmez
 2 Yemek kaşığı sadeyağ
 Yarım su bardağı ceviz içi
 
 Tencereye 1 yemek kaşığı  konan sadeyağ eritilir . Üzerine Antep pekmezi ilave edilip birkaç dakika karıştırılır. Su ve nişasta ayrı bir kapta karıştırılıp eriyen pekmezin üzerine ilave edilir. Homojen hale gelinceye kadar kısık ateşte 10 dk. devamlı karıştırılır. Uygun bir tavaya kalan sadeyağ konulur. Üzerine hazırlanan karışım eklenip,  bir çatal yardımıyla ezilerek tanelenmesi sağlanır. Servis kabına alınır, üzerine ceviz içi serpiştirilip servise alınır.
 
 
  
 
 | 
| Nişe Helvası (Gaziantep) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc166040 Gönderme Tarihi: 13.Tem.2022
 371 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı Antep pekmezi
 1 su bardağı su
 1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
 3.5 çorba kaşığı buğday nişastası (Nişe)
 Yarım su bardağı antepfıstığı ya da iri kıyılmış ceviz
 
 Tencerede yarım su bardağı su ve pekmezi karıştırın. Yağı ilave edip, yağ ve pekmez iyice eriyinceye kadar karıştırın. Yarım su bardağı suda nişastayı ezin. Boza kıvamındaki karışımı pekmezli suya azar azar akıtarak karıştırın. İyice koyulaşıp tane tane olunca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp Antepfıstığı ile süsleyin.
 
 
  
 
 | 
| Nişe Helvası (Gaziantep) | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185112 Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2025
 14 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı buğday nişastası
 2 su bardağı şeker
 1,5 su bardağı su
 150 gram tereyağı
 1 çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı)
 Üzeri için ceviz ya da fıstık içi
 
 Şeker ve suyu bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra birkaç dakika bekletip ocaktan alın.
 Ayrı bir kapta nişastayı biraz su ile açın. Topak kalmamasına dikkat edin.
 Tereyağını geniş bir tavada eritin. Açılmış nişastayı ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
 Nişasta kıvam alıp kokusu çıkınca, hazırlanan şerbeti yavaş yavaş ekleyin. Karıştırmaya devam edin.
 Karışım yoğunlaşıp helva kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
 Ilındıktan sonra üzerine ceviz veya fıstık serpiştirerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |