Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Nergizleme (Diyarbakır)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Nergizleme (Diyarbakır)

lüle
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.02.2015
Mesajlar: 36
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc131674
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2018
874 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

6-7 adet yumurta
3-4 adet taze soğan
Kuru reyhan
Pul biber
Tuz
Karabiber
Limon
Zeytinyağı

Yumurtalar haşlanıp kabukları soyulur be orta büyüklükte doğranır.
Yeşil soğan ve maydanoz doğranarak yumurtaya ilave edilir.
Hazırlanan salataya tuz, pul biber, limon ve zeytinyağı dökülür.
İsteğe bağlı olarak kuru reyhan veya karabiber katılabilir.

Not: Bu salata genellikle ilkbaharda yapılır. Karışımın rengi nergize benzediğinden bu ismi almıştır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 05.09.2023


Nergizleme (Diyarbakır)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145735
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2019
448 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
4 dal taze soğan
1 adet kuru soğan
2 dal taze nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber

Öncelikle küçük bir sos tenceresinde yumurtaları 6-7 dakika haşlayın.
Haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve yumurtaları dilediğiniz gibi kesin.
Yarım demet maydanozu, taze soğanı ve kuru soğanı doğrayın ardından tüm baharatları ve yumurtayı da ekleyin.
Derin bir kapta karıştırdıktan sonra servis tabaklarına alabilirsiniz.



Nergizleme

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172347
Gönderme Tarihi: 29.May.2023
213 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

12 adet yumurta
10-12 adet taze soğan, ince kıyılmış
1 demet maydanoz, ince kıyılmış
65 ml limon suyu
65 ml sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
Yumurtaları katı haşlayın.

Taze soğan ve maydanozu harmanlayın.
Limon suyunu zeytinyağı, tuz, pul biber ve sumakla karıştırarak sosunu hazırlayın.
Yumurtaları soyup önce enine sonra boyuna keserek sekiz parçaya bölün.
Sosun yarısını maydanoz ve soğan karışımına dökün, karıştırın ve geniş bir servis tabağına alın.
Üzerine yumurta parçalarını yerleştirin ve kalan sosu yumurtaların üzerine gezdirin.
Servis edin.

Not: Yumurta piyazı, baharda kırlara eğlenmeye çıkıldığı zaman yufka ekmekle dürüm yapılıp yenen bir bahar lezzetidir. Taze soğanla yapıldığında nergis çiçeğinin beyaz sarı çiçeğine ve yeşil sapına benzerliği nedeniyle nergizleme olarak anılır. Bazı yörelerde nevruz kutlamalarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir.



Nergizleme (Diyarbakır)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174374
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2023
197 defa indirildi / yazdırıldı




İrfan Rıza Yazıcıoğlu

10 adet köy yumurtası
10 adet orta boy patates
500 gr yeşil soğan
Tuz
Karabiber

Yumurtalar ve patatesler ayrı ayrı haşlanır soyulur.
Soğanlar yeşili ve beyazı ile birlikte olacak şekilde 15-20 cm büyüklüğünde doğranır.
Üçlü tuz ve karabiber eklenerek yenir.

Not: Bahar aylarında Diyarbakır’da piknik yerlerinde yenir.







Nergizleme (Diyarbakır) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(4 adet Nergizleme (Diyarbakır) 18,352 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort