| 
 
| 
 
 
 | 
 
Nemse Böreği | 
 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143995 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2019 
1,433 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2,5 su bardağı un
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 kaşık yoğurt
 
Maya
 
Yumurta
 
Tuz
 
Peynir
 
Maydanoz
 
 
Malzemelerden ele yapışmayan bir hamur elde edin. Dinlendirdiğiniz hamuru yufkadan daha kalın açıp yuvarlak yuvarlak kesin.
 
Hamurun ortasına harç koyarak yarım ay biçiminde kapatın. 180 derece fırında pişirin.
 
 
Not: Nemse ya da nemçe, Osmanlı döneminde Avusturyalılara verilen isim. Yağlı hamuru kıtır kıtır içi ise tavuk ya ada peynirle dolu olan bu böreği günümüzde milföy hamuruyla da hazırlamak mümkün.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Nemse Böreği Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |