| 
 | 
| Nektarinli Kek | 
|  | Berna Avar Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.03.2016
 Mesajlar: 25
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115549 Gönderme Tarihi: 17.Mar.2016
 2,325 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet kırmızı nektarin
 1 kahve fincanı şeker
 1 tatlı kaşığı margarin
 Kek için:
 3 adet yumurta
 1 büyük çay bardağı pudra şekeri
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 su bardağı yoğurt
 Yarım su bardağı sıvıyağ
 2 su bardağı un
 
 Kelepçeli kek kalıbı iyice yağlanır, şeker sepilir. Nektarinler soyulur ve dilimlenir. Şekerli kısmın üzerine dizilir. Kek bilindiği gibi çırpılır ve nektarinin üzerine dökülür. 165 derece fırına verilir. Yaklaşık 1 saat pişirilir. Fırından çıktıktan 15 dakika sonra servis tabağına ters çevrilir.
 
 
 | 
| Nektarinli Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160638 Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2021
 961 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamuru için:
 3 su bardağı un
 1,5 paket kabartma tozu
 2 paket vanilya
 1 çay kaşığı tarçın
 4 adet yumurta
 1,5 su bardağı tozşeker
 Bir tutam tuz
 1 su bardağı sıvıyağ
 1 su bardağı süt
 3-4 adet nektarin
 
 Öncelikle un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını bir kaba eleyin. Yoğurma kabına aldığınız yumurta ve tozşekeri mikserin en yüksek devrinde yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Sıvıyağ ve sütü ilave edip, mikserin düşük ayarında çırpmaya devam edin. Ayrı kaba elediğiniz un karışımını yavaşça ilave ederek, bir yandan da tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına, hazırladığınız kek karışımını boşaltın. Kabuklarıyla elma dilimi şeklinde doğradığınız nektarinleri karışımın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Piştikten sonra keki tel ızgara üzerine alıp, soğutun.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |