|
Narlı Turta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167176
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2022
150 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
1 adet yumurta
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 adet limon
2 kahve fincanı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Narlı harç için:
3 adet nar
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı toz şeker
Tart hamurunu hazırlamaya başlamadan önce tereyağını oda sıcaklığında bekletin. Tereyağı, yumurta, toz şeker ve limonun rendelenmiş kabuğunu karıştırma kabına alın. Un ve kabartma tozunu eleyerek kaba alın ve tüm malzemeleri yoğurun. Tart hamurunu 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Bu sırada narlı harcı hazırlayabilirsiniz. Narları ayıklayın ve yarısının suyunu tel süzgeç kullanarak sıkın. Bir sos tenceresinde nar suyu, toz şeker ve nişastayı çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Kıvam aldığında kalan nar tanelerini de ekleyip sosu ocaktan alın. En fazla 26 cm’lik kelepçeli tart kalıbını tereyağı ile yağlayın. Tart hamurundan, üzerini süslemek için bir miktar ayırın ve kalan hamuru kalıba bastırarak yayın. Hamurun kenar kısımlarından yukarı doğru çıkmasını sağlayın. Narlı harcı hamura güzelce yayın. Ayırdığınız hamurdan şeritler kesin ve tartın üzerini kafes kafes şekil vererek süsleyin. Turtayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.
|
Narlı Turta |
|
akşamsabah
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc155940
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2021
280 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
300 gr. margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
1 adet yumurta
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı karanfil
4 çorba kaşığı nar reçeli
Margarini, yumurtayı ve şekeri elimizle iyice karıştırıyoruz. Un, fındık, tarçın ve karanfil tozunu ekliyoruz. Yavaş yavaş margarin ekleyip yoğuruyoruz. Hamurun dörtte üçünü kalıba yayıyoruz. Altına yağlı kağıt yayabilirsiniz. Üstüne nar reçeli sürüyoruz. Kalan hamurla şeritler yaparak turtanın üstünü süslüyoruz. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 16.01.2024
|
Narlı Turta |
|
turgutlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc143737
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2019
685 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 yumurta
125 gram tereyağı
1 orta boy limonun kabuğu
125 gram toz şeker
250 gram un
1 paket kabartma tozu
Narlı iç harcı için:
3 büyük nar
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker
Servis için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Tereyağı ve yumurtayı karıştırın ve içine toz şeker ve limon kabuğunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Üzerine unu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karışana kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru üzerini kapatıp 30 dakika kadar bekletin.
Bu sırada turtanın içi için; narları ikiye bölüp tanelerini çıkarın ve yarısını ayırıp suyunu sıkın. İçinde tane kalmamasına dikkat edin. Nar suyunu ufak bir tencereye koyun ve içine şekeri ve nişastayı ekleyerek karıştırıp kıvam almasını sağlayın. Piştikten sonra kalan narı ekleyin ve ocağı kapatın.
Orta boy tart kalıbını tereyağıyla yağlayın ve hamurun yarısını koparıp ondan da bir parça daha alıp kalanını tepsiye yayın. Hamurun kenarlarını yırtmadan uzatın ve tırtıklı yerleri de kaplayın. Narlı harcı dökün ve tüm turtayı kaplayın. Kalan hamuru şeritler şekline getirip sepet şeklinde üzerini örtün. Turtanızı 180 derecede üstü renk alana kadar pişirin. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
|
Narlı Turta |
|
democracy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc2739
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
2,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr taze lor peyniri (veya labne peyniri)
1/2 paket tereyağı (veya margarin)
1 su bardağından biraz fazla un
2.5 çorbakaşığı mısır nişastası
6 çorbakaşığı tozşeker
1 adet çubuk vanilya
5 gram maya
1 çorbakaşığı süt
250 gr çiğ krema
2 yumurta sarısı
1 adet limon
4 yumurta
2 adet nar
Tuz
Narları ayıklayıp tanelerini ayırın. Çubuk vanilyayı bir su bardağı suya atıp kaynatın. Kaynadıktan sonra vanilyayı çıkarın, ılınan vanilyalı suda nişastayı çözün. Bir kaba soğuk sütü koyarak icinde bir tutam tuz ile 10 gr tozşekeri eritin. Tuzlu-şekerli karışımı, mayayı ve unu mikserden geçirin. Azar azar karıştırırken 2 yumurtayı bir kerede katıp orta hızda 15 dakika kadar daha karıştırmaya devam edin. Oda sıcaklığında yumuşamış parça tereyağı veya margarini ekleyip hızlıca karıştırın.
Mısır nişastasını, kalan yumurtaları,peyniri, yumurta sarılarını, kalan tozşekeri, rendelenmiş limonkabuğunu, nar tanelerini ve bir tutam tuzu birlikte karıştırın. 60 gr eritilmiş tereyağı veya margarini ilave edip yeniden iyice karıstırın.
Hamuru yayın. 20-22 cm. capında, 4-5 cm. derinliğinde bir kek kaİıbını yağlayıp, kalıbın etrafını ve dibini hazırladığınız karışımla sıvayın. Narlı karışımla doldurun ve önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirdikten sontra çıkarın.
|
|