|
|
NARENCİYE MARMELADI |
|
democracy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc2737
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
1,871 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg meyva (greyfrut, portakal, limon veya mandalina)
1 lt su
2 çay kaşığı limon tuzu
2 kg toz şeker
HAZIRLANIŞI
Meyvaları ovarak yıkandıktan sonra greyfrutu sekize, diğer meyveleri ise dörde dilimleyin. Çekirdeklerini çıkartıp ince bir kumaştan yapılmış bir torbaya doldurun. Dilimlenen meyvaları, 1 lt su dolu tencereye koyun ve kırkbeş dakika kaynatın. Çekirdek torbasını da suyun içine koyun. Kırkbeş dakika kadar sonra kaynayan meyvalara iki kg şeker ilave edip iyice karıştın ve tencerenin kapağını örtmeden bir saat daha kaynatın. Marmeladın kıvama gelip gelmediğini anlamak için, bir tabağa kaşıkla damlatıp parmağınızı içine hafifçe daldınlır, eğer pamağın çukurlaştırıp açtığı yer hemen kapanıyorsa henüz olmamış demektir. Kıvaına gelen mamneladın aldığı şekil hemen bozulmaz. Marmelât kıvama gelince çekirdek torbasını çıkartıp atın. Bir çay kaşığı suda erittiğiniz, iki çay kaşığı dolusu limon tuzunu marmelata ilave edilip kanıştırın. Bir kg meyve ile ortalama altı yedi adet orta boy kavanoz marmelat elde edebilirsiniz.
|
NARENCİYE MARMELÂTI |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11387
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2007
2,409 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme :
5 portakal,
5 greypfrut,
5 limon.
Yapımı :
Meyveler iyice yıkanır. Kabukları çok ince olarak dilimlenir. Sonra bu kabuklar bir kaba konur, üzerine 1 litre su dökülür ve bunlar 5 dakika kadar kaynatılır. Bu süre sonunda suyu süzülür. Tekrar kabukların üstüne bir litre su dökülür ve kabuklar tekrar beş dakika kaynatılır. Böylece bu işlem üç defa tekrarlanır ve kabukların acılığı giderilir, üçüncü defadan sonra meyvelerin etli kısımları da dilimlere ayrılır ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suyu süzülmüş kabuklarla karıştırılır. Ölçülür, hacımlarının iki misli su katılır ve 40 dakika orta ısılı suda kaynatılır. Sonra bu karışım tartılır. Eşit ağırlıkta toz şekeri katılır. Meyve şeker karışımı ateşe konur ve tatlının rengi kehribar sarısı oluncaya kadar bunların pişirilmesine devam edilir. Marmelât, kıvamını bulup incecik kabuklar her yana düzenli bir biçimde dağılınca önceden kurulanmış temiz kavanozlara boşaltılır. Kahvaltı ve pasta yapımında kullanılır. Bu marmelât uzun süre saklanacaksa kavanozlardaki tatlı soğuduktan sonra jöle ve marmelât konservesi yapımında anlatılan işlemler yapılarak kavanozlar kaldı.
|
|
NARENCİYE MARMELADI Tarifleri Reçeller Marmelatlar
|
|