| 
 
 
 | 
NAR ŞURUBU | 
  | 
democracy 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2006 
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2736 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006 
2,605 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
4 adet ekşi nar
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Narları taneleyin ve ince zarlarından  tamamen ayırın. Tanelediğiniz narları bir kabın içinde iyice ezip suyunu çıkarın ve süzün. Bu şekilde bir süre bekletin. Sonra bir kaba alın, bu kapta şekeri eritin ve şurubu bardaklara boşaltıp, servis yapın.
  
 | 
NAR ŞURUBU | 
  | 
aytekin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Yenimahalle-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43826 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2009 
2,580 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1 Kg. nar
 
5 Su bardağı şeker
 
2 Çorba kaşığı limon suyu
 
 
YAPILIŞI
 
1 Narları bol su ile yıkayarak süzdürünüz.
 
2 Narları ortadan ikiye keserek meyve presinde suyunu çıkarınız.
 
3 Beş su bardağı şeker ilave ederek ateş üzerinde 4-5 dakika kaynatınız.
 
4 Kaynayan şuruba 2 kaşık limon suyu ilave ediniz ve bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alınız.
 
5 Soğuduktan sonra ağzı kapalı şişelerde muhafaza ediniz.
 
 
Not: İçilmesi arzu edildiği zaman 3/4 nisbetinde soğuk su ilave ederek servis yapınız.
  
 | 
Nar Şurubu | 
  | 
Ankara'lı Mubi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60026 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2011 
2,667 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet nar
 
4 su bardağı şeker
 
1 tatlı kaşığı limon tuzu
 
 
Narlar ortadan kesilir ve portakal presinde sıkılır. Bir tencereye aktarılır. İçine şeker eklenir. Orta ateşte koyulaşana kadar kaynatılır. Sonra limon tuzu ilave edilir. 5-6 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alınır. Tencerede soğuduktan sonra kavanoza doldurulur. İçileceği zaman 1 su bardağı için 3 çorba kaşığı nar şurubu konur. Üzeri soğuk suyla tamamlanır ve karıştırılır.
  
 | 
NAR ŞURUBU | 
  | 
masalcı teyze 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.02.2011 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62715 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2011 
4,311 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı nar suyu
 
1,5 kilo toz şeker
 
2 limon
 
 
Şekeri üzerini örtecek miktarda su ile temiz bir tencerede bırakınız. Karıştırarak erimesini sağlayınız. Yanmadan, koyulaşıncaya kadar kaynatınız.
 
Daha sonra, sıkılan nar suyu ile limon suyunu katarak 5-6 taşım kaynatarak, ateşten indiriniz. Süzerek şişelere doldurunuz. Şişenin ağzı parafinlenerek, serin ve güneşsiz yerde muhafaza edilir.
  
 | 
Nar Şurubu | 
  | 
mutfak prensi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127630 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2017 
1,149 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Zeynep Karahan
 
 
1,5 ölçü şeker
 
3 ölçü taze sıkılmış nar suyu
 
 
Bir tencerede şeker ve nar suyu karıştırılarak şekerin iyice erimesi sağlanır. Orta ateşte karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra ateşin altı kısılarak 5 dakikaya kadar kaynatmaya devam edilir. Ateşin altı kapatılır ve soğutulur. Şişelere doldurularak ağzı kapatılır. Buzdolabında 2 hafta kadar bekletilebilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |