Kısa URL: https://ml.md/lc139728
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2019
560 defa indirildi / yazdırıldı
20 kg ekşi nar
Narlar tanelenir. Ezilip suyu çıkarılır. Bir tencereye konulup ateşe alınır. Kaynatılarak katılaşması sağlanır. Sona doğru ateşi iyice kısılmalıdır ki dibi tutup yanık kokusu gelmesin. Katı ayran kıvamına gelince ateşten alınır. Soğuyunca saklama kaplarına alınıp kaldırılır.
Not: 20 kg nardan 1 litre kadar nar pekmezi elde edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc136010
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2018
1,647 defa indirildi / yazdırıldı
Nar 20 kg.
Ekşi veya mayhoş narlar tanelenerek suları sıkılır.
Sıkılan su büyük tencere veya kazanlarda dört beş saat kaynatılarak pekmez kıvamına getirilir.
Yirmi kilo nardan bir kilo nar pekmezi elde edilir.
Genellikle yemeklerde ve bostana salatasında kullanılır.