Kısa URL: https://ml.md/lc130994
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2018
1,905 defa indirildi / yazdırıldı
Mehmed Kâmil Melceü't-Tabbâhîn
5 adet nar
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 adet narı iyice sıkın. Süzgeçten geçirdiğiniz nar suyuna şeker ve suyu ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan 2 dakika sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra ayıkladığınız bir narın tanelerini içine atarak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc152261
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2020
416 defa indirildi / yazdırıldı
"Kitabüt Tabbahin" 13. yy. el yazması yemek kitabı
Günümüze Uyarlayan: Osman Güldemir
Nar 4 büyük boy 1,5 kg (Taneleri çıkarılmış, 1 su bardağı irilerinde ayrılmış)
Şeker 4,5 su bardağı 810 gr.
Su 7 su bardağı 1400 ml.
Nar taneleri derin bir kapta ezilir, süzgeçte süzülür.
Şeker ve 4,5 su bardağı su ile bir taşım kaynatılır.
Soğuyunca 2,5 su bardağı su ile sulandırılıp, üzerine ayrılan nar teneleri koyulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc156107
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2021
308 defa indirildi / yazdırıldı
Melceü't - Tabbahin (Mehmed Kâmil 1844)
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yayınları
Matlûbü'l-mikdâr nar ları ayıklayıp içinden büyük tane narları seçip ufaklarını ezip astardan süzdükten sonra bir ol kadar şeker ve yine ol miktar bayağı su ile bir taşım kaynatıp soğudukta âdeta sulandırıp üzerine seçilen nar tanelerini koyup tenâvül buyrula yahut portakal hoşafında zikr olunduğu üzre sıkılan suyu şeker ile âdeta şerbet edip üzerine nar taneleri konur.
Bu dahi tekellüfsüz ve latif olur.