| 
 
| 
 
 
 | 
 
Nar Ekşili Mantar Kebabı | 
 
  | 
akıl küpü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103238 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2014 
2,551 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg iri boy mantar
 
500 gr kıyma
 
2 çorba kaşığı nar eşkisi
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 yemek kaşığı margarin
 
Bir tutam tuz
 
Bir tutam karabiber
 
 
Mantarları yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın enlemesine ortadan ikiye kesin diğer tarafta kıymamaya tuz, karabiber katıp yoğurun daha sonra elinizi suya batırarak köfteden ceviz iriliğinde parçalar koparın mantarın altta kalan kısmının üzerine kıymayı yayın diğer yarısında üzerine kapatın fırın tepsisine dizin mantarlar bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin fırın tepsisinin üzerine alüminyum fulyo ile kapatın önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirin daha sonra üzerindeki fulyoyu açıp mantarların bıraktığı suyu bir kaba süzün bu suyun içine salça nar ekşisini ve sana klasiği eritip birbirlerine karıştırın tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.
  
 | 
 
NAR EKŞİLİ MANTAR KEBABI | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88818 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2013 
3,286 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
 
500 gr. orta boy mantar
 
300 gr. yağsız kıyma
 
3 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı köfte baharatı
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
2 çorba kaşığı nar ekşisi
 
Alüminyum folyo
 
 
 
Mantarlar, bol su ile yıkanıp kâğıt havlu ile kurulanır. Yuvarlak kısmından enlemesine ortadan ikiye ayrılır. Kıyma, bir kap içinde kara biber, kimyon, köfte baharatı, galeta unu, sarımsak, sirke, 1 tatlı kaşığı salça ve tuz ilavesi ile yoğrularak köfte haline getirilip dinlendirilir. Daha sonra hazırlanan köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp mantarların altta kalan kısmının üzerine yayılır, mantarın diğer yarısı da üzerine kapatılır.
 
Hazırlanan mantarlar, yuvarlak güveç tepsiye dizilir, üzeri alüminyum folyo ile kapatılır. 150 derece fırında 35 dakika pişirilir, daha sonra alüminyum folyo açılır. Mantarların bıraktığı su, bir tabağa süzülür. Bu suyun içine 1 tatlı kaşığı salça ve nar ekşisi ilave edilip iyice karıştırılır. Bu karışım, mantarların üzerine gezdirilip aliminyum folyo tekrar güvecin ağzına kapatılır fırına verilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir ve servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
NAR EKŞİLİ MANTAR KEBABI Tarifleri Beyti Tarifleri
 | 
 
 
 
 |