|
Nar Ekşili Köfte |
|
"o"
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2011
Mesajlar: 71 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc71043
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2011
2,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg dana koyun karışık kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 diş ezilmiş sarımsak
Sos için:
1 çorba kaşığı nar ekşisi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı ketçap
1 çay kaşığı tuz
Köfte malzemesi bütünleşene kadar yoğrulur. Yarım limon kadar parçalar alınır, yuvarlak, yassı şekil verilir. Fırında pişirilir. Sos malzemesi iyice karıştırılır. Servis tabağına köfte konur, yanına sos bırakılır.
|
Nar Ekşili Köfte |
|
Sezarr
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2014
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc100991
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2014
1,742 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kıyma
1 çay bardağı ekmek kırığı
Yarım cay fincanı yeşil biber
4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 çay fincanı taze soğan (ince kıyılmış)
1 adet etli kırmızı biber
1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
SOSU İÇİN:
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı kekik
2 çorba kaşığı taze soğan
Kıyma, ekmek kırığı, yeşil biber, taze soğan, maydanoz ve etli kırmızı biberi karıştırın. Yumurta, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini katıp yoğurun. En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Arzu ettiğiniz şekilde köfteler hazırlayın. Az yağlı teflon tavada, fırında ya da kömür ateşinde köftelerin her iki yüzünü de pişirin. Servis yapın.
|
Nar Ekşili Köfte |
|
tombiyem
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc141597
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2019
1,266 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
500 gram köftelik kıyma
4 dilim bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 diş sarımsak
3 adet domates
3 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
Kıymayı yoğurma kabının içine koyup üzerine kabakları ve soğanları rendeleyin. Bayat ekmek içlerini ufalayın. Tuz, karabiber, kimyonu ilave edip elinizle en az 5 dakika yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan ceviz kadar parçalar koparıp, elinizi ıslatarak biçimlendirin. Tavada köftelerin iki tarafını çevirerek kızartın. Servis tabağına sıralayın.
Köftenin sosu için bir tavada sıvı yağı ısıtıp, dövülmüş sarımsakları birkaç dakika çevirin. Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız domatesleri ve iri doğranmış yeşil biberleri ekleyin. Tuz serperek 5 dakika kadar kavurmaya devam edin. Nar ekşisini ekleyerek, ocaktan alın.
Hiç bekletmeden köftelerin üzerine gezdirip, sıcak sıcak servis yapın.
|
|