Kısa URL: https://ml.md/lc92072
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
2,188 defa indirildi / yazdırıldı
Özge ÇİFTÇİ
2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
2 SU BARDAĞI SICAK SU
2 ORTA BOY SOĞAN
1 DEMET TAZE SOĞAN
1 DEMET MAYDONOZ
1/2 ÇAY BARDAĞI NAR EKŞİSİ
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ VEYA ZEYTİNYAĞI
1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
KİMYON
KARABİBER
PUL BİBER
TUZ
Bulgurlara sıcak su döküp 10 dakika şişmesini sağlayın. Sıvı yağda küp doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı, ekleyip 2 dakika daha kavurun. Bulgurların üzerine soğanlı sosu, tuzu, baharatları ve nar ekşisini ekleyip yoğurun. Kıyılmış taze soğan ve maydanozu koyup tekrar yoğurun. Marul ve salatalık dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc139323
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2018
839 defa indirildi / yazdırıldı
Gözde Şarküteri
200 gr. ince bulgur
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kaşığı Tuz
½ Adet Limon
200 gr. Tatlı Biber Salçası
2 Adet Taze Soğan
2 Yeşil Biber
2 Kırmızı Biber
½ Demet Maydanoz
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
3 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
Bulguru 1 bardak sıcak suyla ıslatıp kendini çekmesini bekleyin. Daha sonra kimyon, karabiber, limon suyu, salça ve tuzu ekleyerek avuç içiyle iyice ovun.
Taze soğanı, yeşil biberi, kırmızı biberi ve maydanozu ufak ufak doğrayın. Doğradığınız yeşillikleri ve zeytinyağını karışıma ekleyerek yeniden karıştırın.
En son nar ekşisini ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız karışımı servis tabağına alın ve üzerini maydanoz ile süsleyin.