| 
 
| 
 
 
 | 
 
Naneli puding | 
 
  | 
Nermin Aşar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27071 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2008 
2,445 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
2 yumurta sarısı
 
60 gr. şeker
 
50 gr. nane dolgulu çikolata
 
250 ml. krema
 
250 ml. süt
 
4 yaprak jelatin
 
5-7 dal nane
 
 
Sütü 5 dal nane ile bir taşım kaynatın, 1 saat soğumaya bırakın. Kaynattığınız sütü süzüp tekrar bir taşım kaynatın. Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Yumurta sarılarını ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın, sıcak sütü ekleyip karıştırın. Kabı sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtun, karışım ısınıp koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika devamlı karıştırın. Suları sıkılmış jelatinleri içinde eritin. Kabı buzlu su dolu başka bir kabın içine oturtun, soğumaya bırakıp ara sıra karıştırın. Çikolatayı ince kıyın. Kremayı katı çırpın. Karışım hafif jölelenmeye başlayınca, krema ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Hacmi 150 mi. olan 6 kalıp veya fincana doldurun. En az 5 saat veya bir gece buzdolabında bekletin. Pudingleri tabaklara ters çevirin, üstünü sos ve nane yaprakları ile süsleyin.
  
 | 
 
Naneli puding | 
 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10712 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007 
2,316 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kullanılacak malzeme: 3 çorba kaşığı un, 6 çorba kaşığı tozşeker, 80 gr tereyağı, 1 it süt, 10 yaprak jelatin, 1 küçük dal taze nane, 1 çimdik veya birkaç damla yeşil şekerciboyası (toz veya sıvı).
 
 
Yapılışı: 5-10 yaprak nane iyice yıkanıp kurulanır ve buzdolabına kaldırılır. Kalıp buzdolabına yerleştirilir. Porselen bir kâseye tereyağı konduktan sonra içinde kaynar su bulunan ateşteki bir tencerenin içine oturtulur (suyun kâsenin dörtte üçünü aşmamasına dikkat edilir). Benmarideki kâsede bulunan yağ eriyince hızlı hızlı karıştırılırken un elekten geçirilerek azar azar katılır, yağa yedirilir. Yağlı unun daha iyi karışması için 1/2 su bardağı kaynar süt ince ince akıtılarak 5 dakika daha karıştırılır. Tozşeker katılır ve karıştırmaya ara verilmeden kaynar sütün geri kalanı ince ince akıtılarak karışıma yedirilir. Bu şekilde karıştırılan krema benmaride pişirilir. Krema koyulaşıp kaynamaya yüz tutunca kâse benmariden çıkarılır. Küçük bir kaba bu kremadan 1-2 kaşık kadar konur. Bu kremaya birkaç damla veya 1 tutam şekercibo-yası azar azar katılıp iyice yedirilir ve kâsedeki kremanın içine katılır, iyice karıştırılır. Krema kâsesi tekrar benmariye konur. Çabuk çabuk karıştırılırken önceden soğuk suda yumuşatılmış ve suyu sıkılıp ufalanmış jelatin kremaya katılıp hızlı hızlı karıştırılarak yedirilir. Jelatin kremaya iyice karışınca kâse benmariden çıkarılır. Krema hızlı hızlı karıştırılır, bir kenarda ılımaya bırakılır. Buzdolabında en az 2 saat soğutulan kalıp çıkarılır. Krema kalıba boşaltılıp kap buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında en az 4 saat tutulduktan sonra kalıp çıkarılıp, kaynar suda 1 dakika kadar tutulur ve bir servis tabağına baş aşağı edilerek içindeki puding tabağa aktarılır. Servis tabağı buzdolabına kaldırılıp servis vaktine kadar tutulur. Servis vakti gelince pudingin üstü dolapta tutulan nane yapraklarıyla süslenir ve servis yapılır.
  
 | 
 
Naneli Puding | 
 
  | 
-BMW- 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2006 
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7402 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2006 
2,780 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 ml. süt
 
4 yaprak jelatin
 
5-7 dal nane
 
2 yumurta sarısı
 
60 gr, şeker
 
50 gr. nane dolgulu çikolata
 
250 ml. krema
 
1 kavanoz frenk üzümü kompostosu (540 gr.)
 
2 paket şekerli vanilin
 
 
Sütü 5 dal nane ile bir taşım kaynatın, 1 saat soğumaya bırakın. Kaynattığınız sütü süzüp tekrar bir taşım kaynatın. Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Yumurta sarılarını ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın, sıcak sütü ekleyip karıştırın. Kabı sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtun, karışım ısınıp koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika devamlı karıştırın. Suları sıkılmış jelatinleri içinde eritin. Kabı buzlu su dolu başka bir kabın içine oturtun, soğumaya bırakıp arasıra karıştırın. Çikolatayı ince kıyın. Kremayı katı çırpın. Karışım hafif jölelenmeye başlayınca, krema ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Hacmi 150 ml. olan 6 kalıp veya fincana doldurun. En az 5 saat veya bir gece buzdolabında bekletin. Kompostoyu süzün. 200 ml. suyunu şekerli vanilinlerle karıştırın, meyveleri tekrar içine ekleyin. Pudingleri tabaklara ters çevirin, üstünü sos ve nane yapraklarıyle süsleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Naneli Puding Tarifleri Tavuk Göğsü Tarifleri
 | 
 
 
 
 |