Kısa URL: https://ml.md/lc161812
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2021
258 defa indirildi / yazdırıldı
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
Yarım su bardağından bir parmak eksik ılık su
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (eritilmiş)
Naan tarifi için önce hamur malzemelerini güzelce yoğurun. Hamuru bir saat dinlendirin. Naan tarifinin püf noktası budur.
Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Hamur bezelerini unlanmış mutfak tezgahına alın ve orta kalınlıkta açın. Bu esnada yapışmaz tavayı ısıtın ve açtığınız hamurları tavada arkalı önlü pişirin.
Pişen naanların üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve servis edin. Naanları yemek yanında ya da kahvaltıda tüketebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc68888
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2011
2,496 defa indirildi / yazdırıldı
Hint Ekmeği
3 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta (çırpılmış)
2 çorba kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında)
2 çorba kaşığı süt süt (ılık)
1/2 çay bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı zeytinyağı
Un, tuz, maya ve kabartma tozunu geniş bir kapta karıştırın.
Oda sıcaklığındaki yumurtayı, suyu, sütü ve zeytinyağını ilave ederek yaklaşık 10 dakika hamuru yoğurun.
Hamur yumuşak ve ele yapışır olduğu zaman ağzı kapalı bir kaba alın ve oda sıcaklığında en az 1 saat bekletin.
Hamuru,unlanmış tezgaha alıp 6 eşit parçaya ayırın.
Her bir parçayı 1/2 cm kalınlığında açın.
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınnda 10 dakika pişirin.