|
|
Muzlu Tiramisu |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc154951
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2020
627 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı şeker
4 yumurta
200 gram labne peyniri
200 gram krema
1 çay kaşığı vanilya
2 adet yaprak jelatin
6 adet kedi dili bisküvi
2 adet muz
Öncelikle yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Toz şekeri ikiye ayırın. Bir kapta toz şekerin yarısıyla yumurtanın beyazını diğer yarısıyla sarısını çırpın.
Sarısını çırptığımız kaba vanilyayı ekleyin, ardından labne ve kremayı da ekleyip karıştırın. Mikser yardımıyla çırparak kar haline getirmiş olduğunuz yumurtanın beyazını da bu karışıma ekleyin ve yavaşça karıştırın.
Başka bir kapta sıcak su ve jelatinleri karıştırarak eritin. Sonra hazırladığınız kremaya ekleyip karıştırın. Ufak bir kalıbın dibine kremanın yarısını döküp yayın. Üzerine kedi dillerini, onun üzerine de dilimlenmiş muzları dizin. Kalan kremayı da üzerine yayın.
Son olarak üzerine isteğe göre Hindistan cevizi, kakao vb. serpebilirsiniz. Buzdolabında yaklaşık 4 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

|
Muzlu Tiramisu |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185387
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2025
87 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kedi dili bisküvi
3 adet olgun muz
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
200 g labne peyniri
1 su bardağı ılık süt + 1 tatlı kaşığı granül kahve (ıslatmak için)
Üzeri için kakao
Süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencereye alın.
Karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, vanilin ekleyin ve karıştırın.
Kremayı 10 dakika kadar soğumaya bırakın, ardından labneyi ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
Ilık süt ve kahve karışımını bir kaseye alın.
Kedi dili bisküvileri hızlıca bu karışıma batırıp bir servis kabının tabanına dizin.
Bisküvilerin üzerine dilimlenmiş muzları yerleştirin.
Muzların üzerine kremanın yarısını dökün ve güzelce yayın.
Tekrar bisküvi dizin, muz ekleyin ve kalan kremayı üzerine döküp düzeltin.
Tatlıyı buzdolabında en az 3-4 saat (tercihen 1 gece) dinlendirin.
Servis etmeden önce üzerine kakao serpiştirin ve dilimleyerek ikram edin.

|
|