|
Muzlu Tatlı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc5756
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2006
2,671 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Muz ( kişi sayısına göre )
Tereyağ
Şeker
YAPILIŞ TARİFİ
Muzları boyuna ikiye bölün. Hafif tereyağında şekerle kızartın. Servis için küçük tabaklarda yanında dondurma ile ikram edin
|
Muzlu tatlı |
|
nln64
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc17192
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2007
2,495 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı ceviz,
3 çorba kaşığı pudra sekeri,
1 cay kaşığı muz esansı,
200 gram ezilmiş beyaz peynir( 1 su bardağı kadar),
3 adet muz,
6 çorba kaşığı tozşeker,
3 çorba kaşığı un,
2 adet yumurta,
3 çorba kaşığı tereyağı,
1 çorba kaşığı bal,
1 çorba kaşığı nar tanesi
Cevizleri iyice parçalayın. Üzerine pudra şekeri dökün. 1 çay kaşığı muz esansı koyun. Ezilmiş beyaz peyniri ilave edip karıştırın.
Soyulmuş muzları boyuna ortadan ikiye ayırın. Ayırdığınız muzlardan 3 tanesinin içine hazırladığınız kremayı doldurun.
Üzerine diğer muzu kapatın. En üste toz şekeri serpin.
Hazırladığınız muzları önce una bula-yın. Sonra çırpılmış yumurta ve tekrar una bulayın. Tereyağını eritin. Muzları yağda 1-2 dakika kızartın. Üzerlerine 1-2 damla daha muz esansı katın. Pudra şekeri serpin.
Muzların kenarlarına bal sürün. En üste nar taneleri koyup servis yapın.
|
MUZLU TATLI |
|
günce
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc34824
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2009
2,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
Muz
Bal
Ceviz veya fındık
Küçük parçalanmış ceviz veya fındıkları yağsız tavada kavurun. Muzları halka halka doğrayıp, üzerine kavrulmuş cevizleri, onunda üzerine balı gezdirin. Servise sunun.
|
Muzlu tatlı |
|
Saide
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17672
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2007
2,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet muz,
1 su bardağı tozşeker,
2 çorba kaşığı margarin,
1 su bardağı su,
yarım limonun suyu,
1 portakalın çok ince kabuk rendesi
Muzları soyun. Diklemesine ve enlemesine olmak üzere dörde bölün. Yarım limonun suyunu sıkıp, muzların üzerine dökün. Toz şeker, margarin ve suyu bir tavaya alın. Kısık ateş üzerine oturtup yavaş yavaş karıştırın. Şekerin ve margarinin erimesini sağlayın. İçine portakal kabuğu rendesini ekleyin. Karışım hafif kıvamlı bir hal aldığında muzları tavaya alın. Kısık ateşte muzlar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirip, soğumaya bırakın.
|
Muzlu Tatlı |
|
yaman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc143744
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2019
1,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
160 gram çikolata
1 paket krema
1 litre süt
6 kaşık şeker
2 kaşık nişasta
2 kaşık un
3-4 adet muz
Bir-iki gün beklemiş kek
Kekleri ince ince dilimleyerek cam tepsiye dizin ve ılık sütle biraz ıslatın.
Başka bir kapta şeker, un, nişastayı süt ekleyerek kaynayıncaya ve koyulaşıncaya kadar kaynatın. Keklerin üzerine bu karışımı dökün. Kremayı hafifçe ısıtıp içine kırılmış çikolataları atın. Çikolataları da eritin ve muhallebinin üzerine dökün.
Birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra servise sunun.
|
|