| 
 
 
 | 
Muzlu Sütlaç | 
  | 
atam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.11.2015 
Mesajlar: 37 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143596 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2019 
1,064 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 kahve fincanı pirinç
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
2 adet muz
 
1 adet yumurta
 
Yarım yemek kaşığı pirinç unu
 
Süslemek için:
 
1 adet muz
 
 
1 su bardağı suyla pirinçleri tencereye alıp, 10-15 dakika kadar pişirin. Pirinçler uzayınca sütü ekleyin. 30 dakika kısık ateşte, ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak kaynatmaya devam edin. Toz şekeri ekleyip, 20 dakika daha pişirin.
 
Muzları soyup, çatalla püre haline getirin ve vanilya, yumurta, pirinç ununu ekleyerek iyice birbirine karıştırın. Bu karışımı sütlaca hızlı hızlı karıştırarak katın. 5 dakika sonra ateşten alın. Sıcak sıcak kaselere paylaştırın.
 
Üstlerini servisten hemen önce muz dilimleriyle süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Muzlu Sütlaç | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158613 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2021 
351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.posta.com.tr
 
 
1 çay bardağı pirinç
 
2,5 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı vanilya
 
Muz
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 tatlı kaşığı hindistancevizi
 
Tarçın
 
Üzerine:
 
Vişne reçeli
 
Badem
 
 
Sütü ve pirinci, pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Muzu ezerek püre haline getirin. Toz şeker, tarçın, vanilya, muz püresi ve hindistancevizini ekleyin.
 
Servis kaselerine paylaştırın. Soğuyunca vişne sos ve badem serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |