| 
 
 
 | 
MUZLU KREP | 
  | 
Belma81 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46873 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2010 
2,592 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 tatlı kaşığı toz şeker 
 
2.5 su bardağı süt 
 
1 tutam tuz  
 
100 gr bal
 
5 yumurta 
 
200 gr un 
 
sıvı yağ
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Yumurtaları, şekeri, unu, tuzu, 2 tatlı kaşığı sıvı yağı  sütle karıştırın.
 
Yapışmaz bır tavayı ısıtıp içıne bıraz sıvı yağ dökün. Yağı tavanın her yerine eşit yayın ve
 
fazlalığını alın.  Hazırladığınız krep  hamurundan ince bir hamur yapacak kadar alarak teflon tavaya dökün. Sallayarak her yere eşit oranda dağılmasını sağlayın. İki tarafını da aynı şekilde kızartıp, tavadan alın. Gerektikçe tavayı yağlayarak bütün krepleri kızartın. İçlerine bal döküp. dilim dilim kestiğiniz muzları  balın üzerine yerleştirin. Rulo yapıp, dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
Muzlu Krep | 
  | 
gurur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2007 
Mesajlar: 35 Şehir: Yenimahalle-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19560 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2007 
2,528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı süt
 
2 adet yumurta
 
1 çay kaşığı toz maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 su bardağı un
 
1 adet muz
 
1 tutam tuz
 
Sıvı yağ
 
Marmelat
 
 
Ilık süt, şeker ve maya eritilir. Üzerine yumurta, ezilmiş muz ve tuz katılır. Un eklenir. Boza kıvamından cıvık olursa biraz daha un eklenir. İyice çırpılır. 10 dakika dinlendirilir. Teflon tavaya az yağ konur. 1 kepçe hamurdan dökülür. İki yüzü pembe kızartılır. Hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Kreplerin arasına marmelat konarak servise sunulur.
  
 | 
Muzlu Krep | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62041 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2011 
2,357 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr (1+1/4 su bardağı) tatlı krep hamuru
 
4 muz (kabukları soyulup, küçük parçalara kesilmiş)
 
65 gr (14 su bardağı) krema
 
1 çorba kaşığı şeker
 
2 çorba kaşığı badem (kırılmış)
 
 
Krepleri, krep tarifine uygun kızartıp, sıcak olarak saklayınız.
 
Büyük bir kasede muz, krema ve şekeri karıştırıp çatalla pürtüksüz olana kadar eziniz.
 
Krepleri tezgaha düzgünce yayıp, üstlerine 2'şer çorba kaşığı muzlu karışımdan koyunuz. Krepleri önce ikiye, sonra yeniden ikiye olmak üzere dörde katlayınız.
 
Krepleri yan yana büyük, yayvan bir servis tabağına dizip, üstlerine bademleri serperek servis ediniz.
  
 | 
Muzlu Krep | 
  | 
YandımYandım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73954 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012 
2,301 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram un
 
1 tutam tuz
 
2 paket vanilya
 
1 su bardağı su
 
4 adet yumurta
 
3 adet muz
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
Yeterince margarin (Kızartmak için)
 
 
Unu, tuz, vanilya, su ve yumurtalarla karıştırın. Soyulmuş ve zar şeklinde halkalar halinde kesilmiş muzların üzerine limon suyu ekip, yumurtalı karışıma ilave edin. Tavada margarini kızdırıp, malzemeyi altı eşit parçaya bölerek bu yağda kreplerin her iki yüzünü beşer dakika daha kızartın.
  
 | 
Muzlu Krep | 
  | 
altın şeftali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2014 
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102302 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2014 
1,985 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yumurta
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı şeker
 
2 adet muz
 
2 çorba kaşığı kaymak
 
2 çorba kaşığı erimiş çikolata
 
 
Krep için, yumurta, sıvı yağ, şeker ve sütü karıştırma kabının içine alın. Çırpma teliyle karıştırın. Akıcı kıvamda bir karışım elde edin. Krep tavasına ya da geniş bir tavaya krep harcından bir kepçe döküp önlü arkalı pişirin. Pişen kreplerin içlerine önce kaymağı sürün. Bir miktar erimiş çikolata gezdirip kabukları soyulmuş muzu bütün olarak koyup krepi sarın. Krepler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Dilimleyip ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Muzlu Krep | 
  | 
kurnaz tilki 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.09.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128190 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2017 
862 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 su bardağı un
 
1 yumurta
 
1 çay kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
1.5 çay bardağı süt
 
6 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
 
2 muz
 
Üzeri için:
 
Toz antepfıstığı
 
 
Un, yumurta, şeker, zeytinyağı ve sütü pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Yapışmaz tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız krep hamurlarının üzerlerine sürülebilir çikolata sürün Kabuklarını soyduğunuz muzları bütün olarak ortalarına yerleştirip rulo şeklinde sarın. Üzerine Antep fıstığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Muzlu Krep | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144158 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2019 
671 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta
 
1,5 çay bardağı su
 
Yarım çay bardağı pudra şekeri
 
1 çay bardağı un
 
1 yemek kaşığı kakao
 
1 paket vanilya
 
1 adet muz
 
Servis için:
 
Çikolata sosu veya tahin ve bal
 
 
Yumurta ve suyu iyice çırpın. Pudra şekerini ilave edip karıştırmaya devam edin. Sıvı karışıma un, kakao ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz bir karışım olması için çırpıcı kullanın.
 
Bir yemek kaşığı yağla tavanızı yağlayın. Tavanız yapışmaz özellikliyse yağa gerek yoktur. Her bir krebi altlı üstlü göz göz olacak biçimde pişirin. Tava yanmaz
 
Kreplerin uç kısmına muz koyup rulo yapın. 2 santimetre kalınlığında dilimleyerek çikolata sosuna veya ballı tahine bulayın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |