| 
 
| 
 
 
 | 
 
Muzlu Keşkül | 
 
  | 
vazife 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137943 
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2018 
1,959 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 
3 adet olgun muz
 
5 su bardağı süt
 
1 su bardağı toz badem
 
6 çorba kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı vanilya
 
2 çorba kaşığı pirinç unu
 
4 çorba kaşığı un
 
1 adet yumurta sarısı
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı şekerli bisküvi tozu
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı toz badem
 
Taze nane yaprakları
 
 
Süt, toz şeker, un ve pirinç ununu karıştırın. Muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Yumurta sarısı, vanilya ve tereyağını ekleyerek keşkülü 10 dakika çırpın. Bademleri ilave edin ve karıştırın. Muzu ezerek püre haline getirin. 1 su bardağı keşkül ve muz püresini birleştirin. Ayrı bir kasede bisküvi, badem ve tarçını harmanlayın. Servis kaselerinin tabanına tarçınlı bisküviden azar azar koyun. Keşkül, muzlu keşkül ve bisküvili karışımı kat kat boşaltın. Taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Muzlu Keşkül Tarifleri Aşure Tarifleri
 | 
 
 
 
 |