| 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184223 Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2025
 38 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet olgun muz (ezilmiş)
 2 adet yumurta
 1 çay bardağı sıvı yağ (yaklaşık 100 ml)
 1 su bardağı toz şeker (isteğe göre 3/4 bardak da olabilir)
 1,5 su bardağı un
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 1 çay kaşığı karbonat
 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
 1 çimdik tuz
 1 çay kaşığı vanilin (veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü)
 İsteğe bağlı: ceviz, damla çikolata veya fındık (yaklaşık 1/2 su bardağı)
 
 Fırını 175°C'ye (alt-üst fanlı) önceden ısıtın.
 Uzun baton kek kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıt serin.
 Olgun muzları bir çatal yardımıyla iyice ezin.
 Geniş bir kapta yumurtaları, şekeri ve yağı çırpın.
 Ezilmiş muzları ekleyin, karıştırın.
 Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, tuz, tarçın ve vanilini karıştırın.
 Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyin. Spatula ile çok fazla çırpmadan karıştırın.
 İsteğe göre ceviz, çikolata gibi malzemeleri ekleyin.
 Harcı kalıba dökün. Üzerine dilimlenmiş muz veya ceviz yerleştirebilirsiniz.
 Fırında yaklaşık 45-55 dakika pişirin. Kürdanla test edin – temiz çıkıyorsa olmuş demektir.
 
 
  
 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc175584 Gönderme Tarihi: 19.Arl.2023
 326 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 3 adet olgun muz
 2 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 1/2 su bardağı sıvı yağ (örneğin ayçiçek yağı)
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
 Bir tutam tuz
 
 Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
 Muzları bir çatal veya blender kullanarak püre haline getirin.
 Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
 Yumurta ve şeker karışımına muz püresini ekleyip karıştırın.
 Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
 Un, kabartma tozu, vanilin (varsa) ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
 Hazırladığınız karışımı yağlanmış veya yağlı kağıt serili kek kalıbına dökün.
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan veya bıçak kullanabilirsiniz. Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
 Kek fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirin, ardından dilimleyip servis yapabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc156909 Gönderme Tarihi: 28.Mar.2021
 456 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 olgun muz
 2 su bardağı un
 2/3 su bardağı şeker
 1/3 su bardağı likit yağ
 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
 4 yumurta
 1 çay kaşığı tarçın
 1/2 paket pasta kabartma tozu
 1/2 çay kaşığı karbonat
 Krema için:
 1 muz
 1 kutu çiğ krema
 
 Krema için, buzdolabından çıkardığınız çiğ kremayı bir kaba boşaltınız (Kremanın koyulaşması için soğuk olması gerekiyor). Elektrikli çırpıcı ile en düşük hızda çırpınız.
 Koyulaşmaya başlayınca hızlandırınız ve iyice kabarınca içine çatalla ezdiğiniz muzu ilave ederek bir süre daha çırpınız. Kremayı bir cam kâseye alınız.
 Şekerle yumurtayı elektrikli çırpıcıyla çırpınız.
 Yağı, çatalla ezdiğiniz muzu, tarçını ve cevizi ilave edip karıştırınız.
 Unu ve kabartma tozunu katıp karıştırmayı sürdürünüz.
 28 cm çapında yağlanmış ve unlanmış pasta kalıbına döküp orta hararetteki fırında, keke batıracağınız tahta kürdana hamur bulaşmayana dek (55 dk) pişiriniz.
 10 dakika soğuttuktan sonra pasta tabağına alınız ve kremayla servis yapınız.
 
 
  
 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | ferahnur Aşçı
 
  
 Kayıt: 28.02.2020
 Mesajlar: 16
 Şehir: Antalya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc156471 Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
 535 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 2 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı zeytinyağı
 1 su bardağı süt
 3 adet muz (ezilmiş)
 1 su bardağı ceviz içi
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 çay kaşığı tarçın
 
 Yumurta ve şekeri çırpmak için öncelik verin. İki malzemenin birbirine tamamen karıştığına emin olana ve üzeri köpüklenene kadar bu işlemi sürdürün. Ardından sırasıyla süt, zeytinyağı, ezilmiş muz, ceviz ve unu ekleyin. Son olarak kabartma tozu ile tarçını ekleyin. Kek harcınızı yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarın 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Fırının kapağını sık sık açmamak kaydı ile kürdan kontrolü yapabilirsiniz. Kekiniz piştikten sonra dilerseniz üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz.
 
 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | volkan iplikçi Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.05.2020
 Mesajlar: 21
 Şehir: Aydın
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150847 Gönderme Tarihi: 29.May.2020
 793 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 3 olgun muz
 3/4 su bardağı esmer şeker
 1 su bardağı un
 1 su bardağı damla çikolata veya kuvertür
 1/2 su bardağı kakao
 1 yumurta
 1 tatlı kaşığı vanilya
 1 çay kaşığı tarçın
 Yarım çay kaşığı un
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 1 çay kaşığı tereyağı
 1/2 çay kaşığı tuz
 Süslemek için:
 Çikolata sos
 
 Muzları bir çırpma kabında ezip püre haline getirin. Üzerine esmer şekeri, yumurta ve vanilyayı ilave edip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Ayrı bir kapta un, kakao, tarçın, kabartma tozu ve tuzu homojen bir karışım haline getirin. Hazırladığınız unlu karışımı, muzlu karışımın üzerine ekleyin ve un topağı kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Karışımın üzerine damla çikolataları ekleyip biraz daha karıştırın. Isıya dayanıklı cam kabı tereyağı ile yağlayın. Kek karışımını fırın kabına aktarın ve üzerini spatula ile düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 10 dakika kadar dinlenen kekin üzerine dilerseniz çikolata sosu dökerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | durgun Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.04.2019
 Mesajlar: 25
 Şehir: Kocaeli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142254 Gönderme Tarihi: 25.Nis.2019
 1,047 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 kase yoğurt
 1 kase esmer şeker
 1 kase oda sıcaklığında tereyağı
 Yarım limon
 3 kase un
 1 tutam kaya tuzu
 1 çay kaşığı vanilya özütü
 2 adet muz
 
 Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Mutfak robotunun içinde (elektrikli mikser de kullanabilirsiniz) hızlı seviyede yumurtaları çırpın ve üzerine yoğurdu ekledikten sonra bir kez daha çırpın. Kasedeki şekerin 2/3üyle tereyağını bu karışıma ekledikten sonra yeniden karıştırın. Karıştırmaya devam ederken, yarım limonun kabuklarını rendeleyin, suyunu sıkıp un ve kaya tuzuyla birlikte karışıma ilave edin. Pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
 Kek kalıbını yağlayın, geriye kalan şekerin yarısını kabın içine serpin. Muzları soyduktan sonra ortalama 1 santimetre büyüklüğünde yuvarlaklar halinde dilimleyin ve kek kalıbına yerleştirin. Biraz önce hazırladığınız karışımı bunun üzerine dökün ve 45 dakika pişmek üzere fırına verin.
 Bıçağın ucunu kekin ortasına batırdığınızda bıçak kuru çıkıyorsa, kekiniz olmuş demektir. Kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz.
 
 Not: Kek pişerken kararmaya başlayacak, erimiş tereyağı (ısıyla eritilmemiş olmalı) hamurun içinde yayılırken karamelize kabuk oluşturabilir. Kekin üzeri çok hızlı kararmaya başlarsa folyoyla kapatabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | hande güler Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.10.2017
 Mesajlar: 25
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128853 Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2017
 1,881 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 150 ml kefir
 600 gr un
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 1 tutam tuz
 1 tatlı kaşığı karbonat
 115 gr tereyağı (yumuşatılmış)
 125 gr toz şeker
 2 yumurta
 2 olgun muz
 100 gr ceviz içi
 
 Fırını 175 dereceye ayarlayın. Kek kalıbına yağlı kağıt serin. Un, kabartma tozu, tuz ve karbonatı geniş bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Muzu çatalla ezin ve tereyağına karıştırın. Kefir, un karışımı ve cevizi ekleyerek spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp fırına yerleştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra üzerini file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | merinos Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.07.2017
 Mesajlar: 40
 Şehir: Karaman
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128819 Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2017
 1,535 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 125 g tereyağı
 3 muz
 2 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 50 g rendelenmiş hindistancevizi
 2 çay kaşığı vanilya esansı
 235 g un
 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
 Bir tutam karbonat
 Bir tutam tuz
 Üzeri için:
 Bal
 Pudra şekeri
 
 Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Muzların kabuklarını soyup geniş bir karıştırma kabına alın. Yumurta, toz şeker, Hindistan cevizi ve vanilya esansını ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Ilınan tereyağını ilave edin ve tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar tekrar çırpın. Ayrı bir karıştırma kabında un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu harmanlayın. Unlu karışımı yumurtalı karışımın olduğu kaba eleyerek ilave edin ve bir spatula yardımıyla iyice karıştırın. Karışımı hafif yağladığınız ve unladığınız kek kalıplarına paylaştırın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kekiniz soğuduktan sonra üzerine bal gezdirin. Pudra şekeri serperek ılık servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc105698 Gönderme Tarihi: 06.Mar.2015
 4,796 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3/4 su bardağı esmer şeker
 2 orta boy muz
 70 gr margarin
 3 adet yumurta
 1 bardak iince dövülmüş fındık
 1/3 su bardağı pirinç unu
 
 Düz kek kalıbına pişirme kağıdı serip 2 çorba kaşığı şekeri serpiyoruz. İnce ince kestiğimiz muzları üst üste gelmeyecek şekilde diziyoruz. Mikserde oda sıcaklığında margarini ve şekerin geriye kalanını iyice karışana kadar çırpıyoruz. Ardından yumurtaları ekleyip yine homojen bir karışım olana kadar çırpıyoruz. Son olarak fındık ve unu ekleyip güzelce karıştıktan sonra hazırlamış olduğumuz muzlu tepsiye hamuru döküyoruz. Önceden ısıttığımız fırında 160 derecede yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | tekşen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.05.2014
 Mesajlar: 31
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc98474 Gönderme Tarihi: 24.May.2014
 2,774 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 150 gram tereyağı
 3 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 1 paket kabartma tozu
 100 gram bitter çikolata
 4 adet muz
 3 çorba kaşığı kakao
 2,5 su bardağı un
 
 Eritilmiş tereyağını, yumurtayı ve şekeri 3 dakika çırpın. İçine kabartma tozunu, unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Sıvı yağ ve 1 su bardağı sütü de ekleyip karıştırmaya devam edin. İçine kakao, rendelenmiş çikolata ve püre yapılmış muzları ekleyip karıştırın. Daha sonra bu kek harcını yağlanmış kek kalıbına boşaltın ve 175 derecedeki fırında 45 dakika pişmeye bırakın. Fırından aldığınız kekin soğumasını bekleyin. Servis yaparken isterseniz dondurmayla birlikte ikram edin.
 
 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | kuşhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.03.2014
 Mesajlar: 30
 Şehir: Konya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc96370 Gönderme Tarihi: 05.Mar.2014
 2,990 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 2 adet muz
 1 su bardağı toz şeker
 125 gram erimiş tereyağı
 1 su bardağı süt
 1 çay bardağı ceviz içi
 2.5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 5 çorba kaşığı kakao
 1 su bardağı parça çikolata
 Üzeri için:
 80 gram çilek reçeli
 
 Yumurtaları ve toz şekeri bir kabın içinde krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Kakao, ezilmiş muz, kıyılmış ceviz ve parça çikolatayı içine katılıp bu boza kıvamındaki karışımı dikdörtgen tepsiye dizin ve 190 derecede 25 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine reçeli döküp soğumaya bırakın. Yanında kaymakla birlikte ikram edin.
 
 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | Berat Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.08.2007
 Mesajlar: 24
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc72181 Gönderme Tarihi: 31.Oca.2012
 3,460 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı un
 100 gr tereyağı
 1 su bardağı toz şeker
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2 adet yumurta
 2 adet muz
 1 çay bardağı süt
 3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
 Toz şeker, yumurta ve vanilyayı çırpıyoruz, muzları rondodan geçirip karışıma ilave ediyoruz. Tereyağ, sıvıyağ, süt, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış borcam yada kek kalıbına önceden ısıtılmış 160 derecede 45 dk pişiriyoruz.
 
 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | SonaY Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.07.2005
 Mesajlar: 262
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc58370 Gönderme Tarihi: 08.Arl.2010
 3,397 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yumurta (oda sıcaklığında)
 1 su bardağı toz şeker
 ¾ su bardağı sıvıyağ
 1 paket kabartma tozu
 ½ su bardağı süt
 2 su bardağı un (elenmiş)
 Küçük doğranmış 1 olgun muz
 
 Yumurtalar çırpılır, şeker ilave edilir, eriyene kadar çırpılır.
 Sırasıyla sıvıyağ ve süt ilave edip çırpılır.
 Elenmiş un ve kabartma tozu eklenir, iyice karıştırılır.
 En son doğranmış muzlar eklenip kaşıkla karıştırılır.
 Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
 
 
 | 
| MUZLU KEK | 
|  | nalan Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.06.2009
 Mesajlar: 20
 Şehir: İstanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc37624 Gönderme Tarihi: 23.Haz.2009
 3,770 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemesi:
 6 adet yumurta
 6 çay bardağı toz şeker
 6 çay bardağı un
 1/2 paket kabartma tozu
 1 limon kabuğu rendesi
 2 adet büyük boy muz
 1/4 su bardağa çekilmiş ceviz
 1/2 su bardağı süt.
 
 Hazırlanışı:
 Yumurtaları çukur bir kabın içine kırın. Buna şekeri ilave edip, iyice çırpın. Sonra kabartma tozunu, cevizi, limon kabuğu rendesini ve sütü ilave edin. Unu da, kattıktan sonra karıştırın. Bu karışımın yarısını pasta kalıbınıza dökün. Küçük dilimler halinde kestiğiniz muzları üzerine ye yerleştirin ve kalan malzemeyi de üzerine dökün. Ilık fırına koyarak fırının ısısını artırın ve 35 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerini 1 muzun ince kesilmiş dilimleri ile süsleyip servis yapın.
 
 
 | 
| Muzlu kek | 
|  | Ateş Kaptan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.07.2007
 Mesajlar: 30
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc16108 Gönderme Tarihi: 07.Tem.2007
 3,906 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1,5 su bardağı pudra şekeri
 1 adet iri muz
 1 küçük paket bitter çikolata
 1 dolu çorba kaşığı kakao
 1 su bardağı yoğurt
 yarım paket tereyağı 125 gr.
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 3 su bardağı un
 
 İlk işlem olarak çikolata benmari usulu eritilir, bir karda bekletilir.
 Derin bir kapta yumurta ve pudra şekeri iyice çırpılır, üzerine yoğurt ve oda ısısında yumuşamış tereyağı katılır, kısa süre karıştırdıktan sonra, kakao, erimiş çikolata, vanilya, un ve kabartma tozu eklenir, pürüzsüz kıvam alana kadar kısa süre çırpılır.
 En son küçük doğranmış muz konur, kaşıkla karıştırılır, yağlanmış  kek kalıbına dökülür.
 175 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
 
 
 | 
| MUZLU KEK | 
|  | sinan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.01.2007
 Mesajlar: 144
 Şehir: İÇEL
 | Kısa URL: https://ml.md/lc11340 Gönderme Tarihi: 20.Oca.2007
 3,644 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1/2 su bardagi normal seker
 125 gr margarin (oda isisina getirilmis)
 2 yumurta
 1 bardak ezilip pure haline getirilmis muz, yaklasik 3 kucuk  (tercihen iyice olmus)
 2 yemek kasigi sut
 2 yemek kasigi maple syrup ( turkiye icin bal kullanilabilir yada iki kasik daha sut ilave edin )
 2 bardak un
 1 cay kasigi karbonat (baking soda)
 1/2 cay kasigi kabartma tozu
 Bir cimdik tuz
 Yarim bardak ceviz (arzuya gore), irice kiyilmis
 
 Yapilisi:
 Oda isisindaki margarin ve sekeri krema gibi olana dek cirpin.
 Yumurtayi ilave edip karistirin.
 Maple syrup, sut ve muzu ekleyin, karistirin.
 Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu birlikte eleyip ilave edin.
 Arzuya gore buyuk bicakla tahtada irice kiyilmis cevizi ilave edin.
 Yaglanmis ve unlanmis kek kalibiniza dokun.
 Onceden isitilmis 175C, 350F derecede pisirin.
 Biraz ilindiktan sonra kaliptan alip sogumaya birakin
 
 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | Canan Super MOD
 
  
 Kayıt: 25.09.2006
 Mesajlar: 121
 Şehir: Besevler-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9693 Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
 3,767 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELERİ:
 3 adet yumurta
 2 su bardağı un
 1 su bardağı margarin (eritilmiş ve soğutulmuş)
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı tozşeker
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2 adet muz
 
 YAPILIŞI:
 Yumurta ve şekeri 5 dk. çırpın. Erimiş margarin ve sütü ekleyip, 2 dk. karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ezilmiş muzlarla birlikte yukarıdaki karışıma ilave edip, boz kıvamında bir kek hamuru elde edin. Yağlanmış kek kalıbına dökün.Üstüne çatal batırarak birkaç yerinden delin, 5 dk. önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkarmadan kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
 
 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | Durdurbeni Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.09.2006
 Mesajlar: 21
 Şehir: Konya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7549 Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
 3,495 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Un 220 gr
 Margarin 180 gr
 Tozşeker 180 gr.
 Yumurta 7 adet
 1,5 adet doğranmış ve limon sıkılmış muz
 1 paket kabartma tozu
 1 çay kaşığı vanilya
 
 Mikser kabınım içinde margarin ve toz şeker 3-4 dakika çırpılır. Daha sonra yumurtalar azar azar ilave edilip 2 dakika daha çırpılır. Vanilya ve doğranmış muzlar tahta kaşık ile karıştırılarak yedirilîr. Sonra un ve kabartma tozu eklenerek karıştırmaya devam edilir. Hazırlanan karışım yağlanmış kek kalıbına doldurularak 180 C lik fırında 40-45 dakika pişirilir.
 
 
 | 
| MUZLU KEK | 
|  | zBayram Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.08.2005
 Mesajlar: 73
 Şehir: Sakarya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6753 Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
 3,870 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemeler
 125 gr. Erimiş soğumuş margarin
 2 adet yumurta
 2 yemek kaşığı toz şeker
 1 adet muzlu yoğurt
 1 paket muzlu puding (toz halde)
 
 Yapılışı
 Bütün bu malzemelerden kek hamuru hazırla, Kalıba dökmeden bir tane muzu küçük doğrayıp hamura ilave et. 175 derecede, 20-25 dakika pişir. Kek pişerken piyale vanilyalı veya kakaolu sosu hazırlarız.Sosun içine küçük bir paket beyaz çikolata atıp erit kek sıcakken sosu her yerine yayılır  ve kekimiz servise hazır hale gelir.
 
 
 ML® Muzlu Kolay Kek için tıklayın
 
 
 
 | 
| Muzlu Kek | 
|  | Baharat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.04.2006
 Mesajlar: 124
 Şehir: manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc4652 Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
 3,915 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELER
 4 yumurta
 1 su bardagi seker
 1.5 su bardagi un
 1 su bardagi süt
 1 paket krem santi
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 adet muz
 
 YAPILIŞI
 Yumurta, seker, un, kabartma tozu, vanilya ile kekimizi yapiyoruz. Yagli kagit serilmis kare veya dikdörgen bir tepside pisirip kare seklinde kesiyoruz ve enine ikiye bölüyoruz.
 1 bardak sütle 1 paket krem santiyi yapiyoruz.
 Kekin bir yüzüne krem santiyi sürüp hindistancevizi dökülmüs bir kaba koyuyoruz. Diger yüzüne de krem santi sürüp 1 dilim muz koyuyor ve rulo haline hetiriyoruz. Buzdolabinda birkaç saat bekletip servis yapiyoruz.
 
 
 ML® Muz Püreli Kek için tıklayın
 
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |