| 
 
 
 | 
Muzlu Jöleli Pasta | 
  | 
BILDIRCIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3981 
Gönderme Tarihi: 22.May.2006 
3,000 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 Dilim Siyah Pandispanya
 
1.5 Su Bardagi Krem Patisserie
 
4 Muz
 
1 Paket Toz Jöle
 
 
YAPILIŞI
 
1 dilim pandispanyayi 18 cm. çapindaki bir pasta çemberine koyun.
 
Pandispanyanin üzerini krem patisserie ile kaplayin ve 2.ci pandispanyayi üzerine kapatin.
 
Pandispanyanin üzerini krema ile kaplayin. 4 muzu ikiser parçaya bölerek pandispanyanin üzerine düzgünce dizin.
 
Jöleyi suda eritin ve donmak üzereyken muzlarin üzerine dökün. Pastayi buzdolabinda dondurduktan sonra servis yapin.
 
 
 ML® Muzlu Hafif Pasta için tıklayın
 
 
  
 | 
JÖLELİ MUZLU YAŞ PASTA | 
  | 
zambak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2008 
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22157 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2008 
4,533 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. muz
 
1/2 paket hazır muz Jölesi
 
Islatma Şurubu İçin:
 
1/4 su bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı meyve suyu
 
Pandispanyası için:
 
4 yumurta
 
1/2 su bardağı şeker
 
1,5 su bardağı un
 
1/2 paket vanilya
 
1 çay kaşığı
 
limon kabuğu rendesi
 
 
Pandispanyanın Yapılışı:
 
Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp yağlı kâğıt yerleştiriniz.
 
Yumurta ile şekeri bakır bir kapta koyu boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un ve limon kabuğu rendesi katıp yavaşça karıştırınız. (Sulanmaması için çarpmayınız) Kalıba döküp hafif hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
 
Kalıp ılıklaşınca pandispanyanın çevresini bıçakla kalıptan kurtarıp ters çeviriniz. Kâğıdını çıkartınız.
 
 
Islatma Şurubunun Yapılışı
 
Şekere 1/4 su bardağı su katıp eritiniz. Meyve suyu ilave edip karıştırınız.
 
 
Jöleyi 1 su bardağı kaynar su içerisinde eritiniz. 1 su bardağı soğuk su katıp karıştırınız.
 
Muzları soyup dilimleyiniz. Pandispanyanın piştiği kalıba yanyana sıralayınız. Üzerine röleyi (2 çorba kaşığı ayırarak) döküp buzdolabında dondurunuz.
 
Jöle donunca ayrılan 2 kaşık jöleyi üzerine döküp, yayınız. Islatma şurubu ile ıslatılmış pandispanyayı üzerine koyup yerleştiriniz. Buzdolabında 1/2 saat dondurunuz.
 
Kalıbın alt kısmını ılık suya batırarak yumuşatıp, servis tabağına ters çeviriniz.
 
 
 ML® Muzlu Hafif Pasta için tıklayın
 
 
  
 | 
Muzlu Jöleli Pasta | 
  | 
küresel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2010 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51540 
Gönderme Tarihi: 12.May.2010 
2,927 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 yumurta
 
8 çorba kaşığı toz şeker
 
10 çorba kasığı un
 
yarım paket vanilya
 
1 limonun rendelenmiş kabukları
 
Muz
 
Kremi için:
 
3 yumurta
 
3 çorba kaşığı un
 
7 çorba kaşığı toz şeker
 
2 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı vanilya
 
Rendelenmiş limon kabuğu
 
Islatma suyu için:
 
1 su bardağı su
 
3 çorba kaşığı toz seker
 
Jölesi İçin:
 
1.5 su bardağı şeker
 
1.5 bardak su
 
10 tane Jelatin
 
Yarım fincan limon suyu
 
 
Yumurtalar bakır bir tencereye kırılır. Üzerine şeker dökülür.
 
Hafif ateş üzerinde, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.
 
Un, bir kaba elenir. Üzerine rendelenmiş limon kabukları ve vanilya konur.
 
Yumurta-şeker karışımı olan kaba dökülür. Yedirilinceye kadar karıştırılır.
 
Yağlanmış ve içine alüminyum folyo kâğıt döşenmiş pasta kalıbının yarısına kadar doldurulur.
 
Önceden ısıtılmış, hafif hararetli fırında 45 dakika pişirilir.
 
Soğuduktan sonra üzerine, ıslatma suyu sürülür.
 
Kreminin Hazırlanması: Yumurta, un ve şeker bir tencereye konur. Üzerine, azar azar süt dökülerek ezilir.
 
Sonra, ateşe konulup un çorbası kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
 
Ateşten alındıktan sonra limon kabukları ve vanilya ilave edilir. Bir-iki kere karıştırılır.
 
Sonra pastanın üzerine sürülür.
 
Jölenin Hazırlanması: Tencereye su ve şeker konur. Üzerine limon suyu ilave edildikten sonra bir taşım kaynatılır.
 
Ateşten alındıktan sonra. ısıtılmış jelatin konur. Jelatin eriyinceye kadar karıştırılır.
 
Yarısı pasta kalıbına konur. Üzerine muz dilimleri yerleştirilir.
 
Jelatin donuncaya kadar buzdolabına konur.
 
Jölenin diğer yarısı, "sıcak su buharı" üzerinde bırakılır.
 
Donmuş jelatinin üzerine dökülür.
 
Üzerine dilimlenmiş muzlar döşenir.
 
Donması için buzdolabına konur.
 
Donduktan sonra alınır. Kalıp, sıcak suyun içine konur. Jöle gevşedikten sonra; kap, ters çevrilerek pastanın üzerine dökülür.
  
 | 
Muzlu Jöle Pastası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163135 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2022 
323 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket Kenton Muz Aromalı Jöle
 
2 su bardağı kaynar su
 
1 paket Kenton Çilek Aromalı Krem Şanti
 
100 gram kedidili bisküvi
 
1 su bardağı süt
 
1 adet muz
 
Siyah üzüm taneleri
 
Nektarin dilimleri
 
 
Fazla büyük olmayan bir kalıbın dibine meyveleri, dilediğiniz gibi yerleştirin. Jöleyi kaynar suyla karıştırarak çözülmesini sağlayın ve meyvelerin üzeri kapanacak şekilde dökün (meyveler kapanınca, jölenin birazını ayırmanız gerekiyor). Diğer yandan çilekli krem şanti ve 1 bardak sütü çırpıp, kalan jöleyi de ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı, kalıptaki jölenin üzerine ilave edin. Kedidili bisküvileri süt ile ıslatıp, kremanın üzerine dizin. Buzdolabında soğumaya bırakın. Servis yapacağınız zaman, kalıbı düz bir servis tabağına ters çevirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |