| 
 
 
 | 
Muzlu Jöle | 
  | 
damak çatlatan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2012 
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82650 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012 
3,875 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 paket muzlu jöle
 
1 muz
 
6 adet çilek
 
İstenirse kedidili bisküvisi
 
 
Öncelikle jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pastayı hazırlayacağınız kabın içine bir miktar döküp dolapta dondurun. Üzerine meyveleri yerleştirin. Tekrar jöleden dökün, dondurun ve yine meyveleri dizin. Bu işlemi elinizdeki malzeme bitinceye kadar yapın. Daha sonra buzdolabında 2 saat bekletip servis tabağına ters çevirin. Süsleyip servis yapın. Başka renkli jölelerle de aynı işlemi yapabilirsiniz.
  
 | 
Muzlu Jöle | 
  | 
Çetin Tanay 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Maltepe-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21456 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2008 
2,278 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet çikita muz
 
1 paket muzlu jöle
 
2-3 portakal ya da mandalina
 
5 çorba kaşığı şeker
 
 
Muzları suyup, 2 santim kalınlığında doğrayınız, 1/2 su bardağı su ile pişiriniz. Üzerine toz şeker serpip suyunu çektiriniz.
 
Jöleyi 2 su bardağı sıcak su içine boşaltınız. Pütürlü olmaması için karıştırarak eritiniz. 2 su bardağı soğuk su ilave edip karıştırınız. Muzları derin bir kalıbın dibine sıkı sıkı diziniz. Üzerine, örtünceye kadar jöle koyup buzdolabında dondurunuz. Üzerine ikinci sıra muz dizip tekrar jöle dökerek dondurunuz.
 
Portakalları dilimlere ayırıp, çekirdeği varsa çıkartınız. Muzların üzerine portakal dilimlerini yan yana sıralayıp jölenin tamamını dökünüz. Buzdolabında donuncaya kadar bekletiniz. Bıçak ucu ile jöleyi kalıbın kenarından kurtarınız. Sıcak su bulunan bir kap içinde kalıbın tabanını biraz tutup, jöleyi servis tabağına ters çeviriniz.
  
 | 
MUZLU JÖLE | 
  | 
Behzat Şendilli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19677 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2007 
3,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
250 gr. büsküvi
 
10-12 kaşık şeker, 
 
10 çay bardağı su, 
 
2 adet elma, 
 
biraz yeşil fıstık, 
 
4 çorba kaşığı oralet, 
 
4 çorba kaşığı mısır unu, 
 
2 adet portakal 
 
2 adet muz.
 
 
Yapılışı:
 
1- Şekeri, mısır ununu, oraleti bir tencereye koyup yavaş yavaş suyu ilave edip ateş üzerinde boza kıvamına gelinceye kadar pişirip ateşten alınız.
 
2- Bu karışıma 1 adet portakal rendesi karıştırınız.
 
3- Bir tepsiye veya yayvan bir kaba bu mahallebiden bir parça koyup üzerine dilimlenmiş şekilde meyve büsküvileri diziniz.
 
4- Muhallebi, meyve ve büsküvi bitinceye kadar dizmeye devam ediniz.
 
5- En üste de biraz muhallebi koyup kabı buzdolabına koyunuz.
 
6- Karışım iyice donunca kabı ılık suya sokup hemen servis tabağına ters çeviriniz.
 
7- Üstüne kıyılmış fıstık serpip servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |