|
Muzlu Ekmek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29322
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2008
1,970 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 3 adet muz
- Yarım su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı Sana
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Muzları soyup, kararmamaları için limonlu suda bekletiniz.
Derin bir kâsenin içinde yumurtaları, Sıvı Sana'yı ve şekeri çırpınız.
Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediniz.
Kararmamaları için limonlu suda beklettiğiniz muzları sudan çıkarıp, bir çatal yardımı ile eziniz.
En son olarak ekmek harcının içine ezilmiş muzları, tarçını ve iri çekilmiş cevizleri ekleyip karıştırınız.
Sıvı Sana ile yağladığınız dikdörtgen ekmek, kalıbına harcı dökünüz.
Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişiriniz.
Muzlu ekmek piştikten sonra kalıbında 5 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına ters çeviriniz.
Arzuya göre üzerine Sana ekmeküstü sürülebilir.
|
Muzlu Ekmek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc78779
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2012
1,567 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Çay Kaşığı vanilya
1 Çay Kaşığı kabartma tozu
1 Çay Kaşığı Ucuyla Tuz
1 Adet yumurta
1 Su Bardağı un
3 Adet muz
1 Su Bardağı şeker
Bir karıştırma kabına ezilmiş muz ve yumuşatılmış Sana Yağı konur ve karıştırılır. Ardından şeker, çırpılmış yumurta ve vanilya ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Kabartma tozu ve tuz ilave edilerek tekrar karıştırılır. Son olarak da un yedire yedire konur ve kıvama gelinceye dek karıştırılır. Karışım uygun bir kaba alınır ve önceden ısıtılmış olan fırında 55 dakika boyunca pişirilir.
|
Muzlu Ekmek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163363
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2022
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
HAMUR İCİN
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı deniz tuzu
1,5 su bardağı şeker
180 gr Sana Hamurişi
4 adet yumurta
4 adet olgun muz
2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı toz vanilya
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
1 adet muz
Limon suyu
Ceviz
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
Portakal suyu
Çırpılmış yumurta sarısı
Bademleri sıcak suya koyarak bekletin ve kabuklarını soyun.
Mutfak robotunda önce bademleri ve bir miktar suyu çekerek püremsi bir hale getirin; ardından şeker, tarçın, SANA Hamurişi ve portakal suyunu ilave ederek homojen bir karışım elde edin
Badem ezmesini 3 santimlik sosisler haline getirin ve streç filme sararak buzdolabında soğumaya bırakın.
Elenmiş un, süt, yumurta, tuz ve küp küp doğranmış Sana Hamurişi’ni bir kasede yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
Hamurunuzu 3 parçaya bölün ve her parçayı 1 cm inceliğinde açarak, bir çay bardağı ile kesin.
Hamurun içine badem ezmesini koyarak önce yarım ay , ardından hilal şeklinde kapatın ve bir fırın tepsisine dizin.
Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Kurabiyeleri 1 saat kadar mutfak tezgahında kurumaya bırakın.
Fırını 180 C dereceye ayarlayın.
Kurabiyelerin üzerine portakal suyu ve yumurta sarısı sürerek 12 dakika kadar pişirin. Kurabiyeleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
Üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis edin.
|
|