| 
 | 
| Cevizli Muzlu Kek | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc181756 Gönderme Tarihi: 16.Şub.2025
 102 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 3 adet olgun muz
 2 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1/2 su bardağı sıvı yağ
 1/2 su bardağı süt
 2 su bardağı un
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı vanilin
 1/2 su bardağı ceviz içi (kırılmış)
 Bir tutam tuz
 
 Fırını 180°C'ye ısıtın. Kek kalıbınızı yağlayın veya unlayın.
 Muzları bir çatal ile iyice ezin.
 Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri çırpın. Ardından sıvı yağ, süt ve ezilmiş muzları ekleyip karıştırın.
 Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu başka bir kapta karıştırın.
 Kuru malzemeleri, sıvı karışıma ekleyin ve tahta bir kaşık veya mikserle karıştırın.
 Karışıma cevizleri ekleyip, tekrar karıştırın.
 Hamuru kalıba dökün ve yaklaşık 40-45 dakika kadar, kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
 Kek piştikten sonra, fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
 
 
  
 
 | 
| Muzlu Cevizli Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168625 Gönderme Tarihi: 19.Kas.2022
 275 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 1 adet muz
 150 g yumuşak margarin
 1,5 su bardağı toz şeker
 2 yumurta
 0,5 su bardağı süt
 1,5 - 2 su bardağı un
 1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
 Dolgu:
 1 adet muz
 1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
 2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 iri kırılmış Antep fıstığı
 Kalıp:
 Dilimli tabanlı kelepçeli kalıp (26 cm)
 
 Kalıbı yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Muzu çatal ile iyice ezin. Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikseri düşük devirde 1 dakika çırpın. Yumurta, süt ve muzu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilin ilave edip yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Cevizleri ilave edip düşük devirde yarım dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
 Fırından aldığınız keki 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin.
 Muzu dilimleyin. 2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Pastacı kremasını sıkma torbasına doldurun. Kekin ilk katını servis tabağına alın, üzerine krema sıkın ve muz dilimlerini sıralayın. Üzerine ikinci kat keki kapatın. Pastacı kreması ve Antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Muzlu Cevizli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155443 Gönderme Tarihi: 14.Oca.2021
 757 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 3/4 su bardağı toz şeker
 1/2 su bardağı zeytinyağı
 1/2 su bardağı süt
 3 adet muz
 1/2 su bardağı ceviz içi
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı tarçın
 
 Yumurtaları karıştırma kabına alın. Toz şekerle birlikte krema halini alana kadar çırpın.
 Zeytinyağı ve sütü ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
 Kabuğunu soyduğunuz muzları bir çırpıcı yardımıyla ezdikten sonra kek harcına ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
 Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçını ekleyin. Küçük parçalar halinde kırdığınız ceviz için katın.
 Tüm malzemelerini eklediğiniz kek harcını miksere gerek kalmadan karıştırdıktan sonra yağlanmış baton bir kek kalıbına dökün. Üzerini düzeltin.
 Muzlu keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekmesi için 45 dakika kadar pişirdikten sonra dilim dilim servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Muzlu ve Cevizli Kek | 
|  | beslenme saati Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.04.2016
 Mesajlar: 30
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117326 Gönderme Tarihi: 04.Haz.2016
 1,441 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı un
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 Tuz
 125 gr margarin
 1,5 su bardağı şeker
 2 adet yumurta
 1 su bardağı ceviz içi
 2 su bardağı ezilmiş muz püresi
 Üzeri için:
 Pudra şekeri
 
 Yumurta ve şeker çırpılır. Eritilmiş yağ, muz püresi de eklenir. Ceviz içi ve diğer tüm malzemeler de eklenir, çırpılır.
 175 derece de ısıtılmış fırında 50 dakika pişirilir.
 Piştikten sonra 10 dakika daha fırının içinde bekletilir.
 Servis yapılırken üzerine pudra şekeri serpilir.
 
 
  
 
 | 
| Muzlu Cevizli Kek | 
|  | Mutlu Mesut Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.10.2012
 Mesajlar: 63
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82116 Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2012
 2,938 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 150 gr. margarin
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 paket kabartma tozu
 2.5 su bardağı un
 1 su bardağı süt
 3 çorba kaşığı kakao
 100 gr. bitter çikolata
 1 çay bardağı ceviz
 1 adet muz
 4 çorba kaşığı çilek reçeli
 1 çorba kaşığı nişasta
 200 gr. vanilyalı dondurma
 Tepsiyi yağlamak için:
 1 çorba kaşığı margarin
 
 Margarini eritip yumurta ve şekerle üç dakika çırpın. İçine beraber elenmiş kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştırın. Sütü de ilave edip karıştırmaya devam edin. İçine kakao, rendelenmiş çikolata, dövülmüş ceviz ve ezilmiş muzu ekleyip karıştırın. Harcı yağlanmış kek kalıbına boşaltıp 175 derecedeki fırında 45 dakika pişirin. Arzu ederseniz yanında; taneleri ve suyu nişastayla kaynatılarak sos kıvamına getirilmiş çilek reçeli ve vanilyalı dondurmayla servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |